Ayuntamiento de L'Hospitalet

Noticias

Compartir:
 • Facebook
 • Twiter
 • Google Plus

12/09/2017

Un total de 28.500 alumnes d’escoles i instituts inicien avui el curs 2017-2018  

Ver imagen de Un total de 28.500 alumnes d’escoles i instituts inicien avui el curs 2017-2018   (nueva ventana)
 • Per segon any consecutiu es desenvolupa el programa d’auxiliars de conversa d’anglès, en el qual participen 2.170 alumnes
 • L’Ajuntament inverteix més de 477.000 euros en obres de millora als centres educatius
 • Aquest curs s’amplien els plans educatius d’entorn a Bellvitge i Santa Eulàlia
 • S’amplia el programa de patis oberts els festius i caps de setmana i ja seran vuit centres arreu de la ciutat
Un total de 28.500 alumnes inicien avui el curs 2017-2018 a la ciutat, aproximadament uns 20.000 estudiants d’educació infantil i primària i uns 8.500 estudiants d’ESO. Destaquen enguany les reformes de millora dels centres escolars fetes durant l’estiu i la continuació per segon any consecutiu del programa de conversa en anglès amb auxiliars nadius adreçat als alumnes de quart d’ESO dels centres educatius de la ciutat amb finançament municipal. Aquest curs repetiran els mateixos 28 centres del curs passat (13 centres públics i 15 centres concertats) amb un total de 2.170 alumnes.

Respecte a l’educació infantil de segon cicle, de 3 a 6 anys, la ciutat ofereix un total de 93 grups de P3 (54 en el sector públic i 39 en el sector concertat). S’ha creat un nou grup a l’Escola Pompeu Fabra i un grup a l’Escola Pep Ventura en substitució del grup creat el curs passat a l’Escola Màrius Torres.

L’Escola Pere Lliscart ha transformat un grup de P3 en un nou grup de P5, però no es descarta obrir de nou el grup P3 en funció de les necessitats d’escolarització per poder atendre alumnes nouvinguts al llarg del curs.

El nombre d’alumnes de P3 previst per al curs 2017-2018 és aproximadament d’uns 2.200 infants.

Respecte a primària, s’ha creat un nou grup de primer a l’Escola Joaquim Ruyra, que amb aquest nou grup recupera la seva segona línia completa d’escolarització. També s’ha creat un nou grup de segon de primària a l’Escola Josep Janés.

Respecte a l’ESO, la ciutat ofereix 77 grups de primer d’ESO (40 en el sector públic i 37 en el concertat). S’han creat tres nous grups de primer: un a l’Institut Bisbe Berenguer, un a l’Institut Margarida Xirgu i un a l’Institut Pedraforca. Per tal de respondre a la demanda, s’ha creat un nou grup a l’Institut Can Vilumara i s’ha reduït un grup a l’Institut Apel•les Mestres.


Obres de millora als centres educatius durant l’estiu

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat avui l’Escola Pablo Neruda on aquest estiu l’Ajuntament ha fet unes obres d’ampliació del menjador que s’havia quedat petit, amb un cost proper als 6.000 euros. L’alcaldessa ha destacat la inversió feta enguany en els centres escolars i ha assenyalat “que l’educació és un dels pilars de l’estat de benestar”.

Durant aquest estiu, fruit del conveni signat enguany amb la Generalitat, el  Departament d’Ensenyament ha retirat i està arranjant les tres teulades de fibrociment dels centres Milagros Consarnau, Busquets i Punset i Bernat Metge; així com s’han fet obres d’ampliació als centres Ernest Lluch i Paco Candel, entre altres obres. Així, a l’Escola Paco Candel s’ha fet un nou porxo i un nou mòdul per fer classe i s’ha ampliat el menjador i a l’Escola Ernest Lluch s’ha adequat el nou espai cedit per l’Ajuntament i s’ha fet la pavimentació del pati. Unes millores que volen donar resposta a les necessitats dels centres mentre la Generalitat engega el projecte del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch i comença la redacció del projecte de l’Escola Paco Candel.

En total, s’han dut a terme obres durant l’estiu o estan finalitzant a 25 escoles i instituts, aprofitant les vacances escolars: a 18 escoles i 7 instituts públics on s’han invertit prop de 2 milions (l’Ajuntament ha invertit 477.000 euros i la Generalitat, 1.500.000 euros). Només queden quatre projectes de millora que estan en procés de licitació. Les obres que s’han realitzat són reformes de tot tipus, com ara la construcció d’escales d’emergència, la millora dels espais de consergeria i dels vestíbuls, l’adequació de pistes esportives i patis, el condicionament de lavabos i vestidors i la renovació dels tancaments perimetrals.

D’altra banda, L’Hospitalet és referent en polítiques educatives i en escoles més inclusives i obertes al barri. La ciutat continua liderant les Ciutats Educadores en la metodologia aprenentatge servei (ApS) i s’organitzarà a L’Hospitalet la X Trobada Estatal ApS amb l’atorgament dels III Premis Estatals ApS el mes de desembre. Durant el curs passat a la ciutat es van fer un total de 106 accions ApS, en les quals van participar un total de 2.000 alumnes de 44 centres i 70 entitats socials.

Aquest curs també destaca l’ampliació del programa Fem tàndem L’H. Un total de 21 tàndems ja van funcionar el curs passat i aquest curs s’estenen fins a 47 centres públics de primària i secundària (tots els centres excepte els tres instituts que fan el programa d’anglès de primer a quart d’ESO).

Respecte als patis oberts, n’hi haurà un total de vuit a tots els districtes els caps de setmana i festius. Enguany s’ha ampliat el programa a l’Escola Pau Vila del barri de les Planes.

També cal destacar que els quatre plans educatius d’entorn existents (a Collblanc i la Torrassa, la Florida, Pubilla Cases i Gornal), que atenen 15.000 alumnes, s’amplien aquest curs a Bellvitge i Santa Eulàlia, amb la qual cosa arribaran a 6.000 alumnes més.

Finalment, respecte a l’educació especial s’han previst per a aquest curs dues noves USEE (Unitat de Suport a l’Educació Especial) i una USEE Clínica (AIS- Aula Integral de Suport). Aquest mes de setembre comença el segon curs d’itineraris formatius específics (IFE), i tant el primer curs com el segon curs es traslladen de l’escola d’educació especial Estel-Can Bori a l’Institut Llobregat.
 

Últimas noticias

Ver imagen de Hoy se ha inaugurado el Campeonato Mundial de Halterofilia Master (nueva ventana)
Ver imagen de Primer aniversario de los atentados del 17 de agosto (nueva ventana)
Ver imagen de Oferta cultural y deportiva en la ciudad en agosto (nueva ventana)
Ayuntamiento de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400