Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/06/2018
Cooperació

Dia Mundial de les Persones Refugiades

La ciutat acull tres joves sirians que estan completant els seus estudis a Barcelona
Veure imatge de  Dia Mundial de les Persones Refugiades (nova finestra)
El tinent d’alcaldia de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver, ha rebut avui dos dels tres joves sirians —una noia i dos nois— que estan completant els seus estudis a Barcelona, en el marc del programa d’acollida d’estudiants refugiats o procedents de zones de conflicte que duu a terme l’Ajuntament de L’Hospitalet en col•laboració amb el Fons Català de Cooperació i la Universitat de Barcelona (UB). Aquest programa inclou l’allotjament i la formació universitària dels joves.

La Universitat de Barcelona organitza un curs pont, pioner a tot Europa, que facilita la sortida d'aquests joves estudiants perquè continuïn i completin la seva formació al nostre país amb estudis de català, castellà i drets humans. Al programa hi participen tres municipis catalans: L’Hospitalet, Barcelona i Viladecans.

Els joves que viuen a L'Hospitalet són Rahaf Bayazi, estudiant de dret internacional que actualment cursa un màster de diplomàcia i drets humans; Mohammad Alhaj Al Othman (Tatto), estudiant d’art i literatura que està fent un màster en art, i  Alaa Alden Dalati,  estudiant d’enginyeria a la UPC. Els tres joves viuen en un habitatge al barri de la Florida i aviat s’incorporarà un quart estudiant procedent de Síria.

L’Hospitalet és una ciutat compromesa amb els refugiats que desenvolupa diferents accions d’ajuda i suport. A banda d’aquest programa d’acollida d’estudiants, la ciutat també participa activament en un programa d’ajuda sanitària en els camps de refugiats sirians de la Vall de la Bekaa, al nord del Líban.


Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp Municipal de Futbol acull el partit solidari "Pels Valents!" (nova finestra)
Veure imatge de  Un dragó de Komodo, mudat per a l’ocasió, és el protagonista del cartell de les Festes de Primavera 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  La Quinzena de dansa s'estrena a L'H amb ritmes africans (nova finestra)
Veure imatge de  El Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico acull l’exposició “40 anys vetllant per la convivència a la ciutat, 40 anys fent ciutat”   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400