Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

03/03/2017
L'Hospitalet Experience

10.000 persones gaudeixen de la proposta gastronòmica i cultural del Village

En els cinc dies de la segona edició de l’activitat, a la plaça d’Europa s’han servit quasi 16.000 tapes i racions
Veure imatge de  10.000 persones gaudeixen de la proposta gastronòmica i cultural del Village (nova finestra)
10.000 persones, entre congressistes del Mobile World Congress i públic local, han gaudit del 25 de febrer a l’1 de març de les propostes gastronòmiques i culturals que oferia el Village de la plaça d’Europa, en el marc de L’Hospitalet Experience. Mentre ha durat l’activitat, s’han degustat prop de 16.000 tapes i racions. Diumenge es va assolir la xifra rècord amb 6.339 visitants.

Així, unes 3.500 persones —majoritàriament congressistes— han passat pel Village durant els tres dies del MWC al recinte de Fira de Barcelona a Granvia L’Hospitalet. En aquesta edició s’ha notat, però, un augment de l’afluència de congressistes durant el cap de setmana previ (operadors, staff de GSMA, visitants i empreses expositores), fonamentalment europeus i asiàtics.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet un balanç molt positiu d’aquesta edició i ha posat en relleu que “any rere any se superen les dades de l’edició anterior. Des de L’Hospitalet ens sentim molt satisfets de com ha funcionat tot, hem estat a l’alçada d’un gran esdeveniment tecnològic, social i econòmic com aquest”.

L’Hospitalet Experience és un projecte impulsat per l’Ajuntament en col•laboració amb l’Associació de Gastronomia i Turisme de L’Hospitalet i el Baix Llobregat. El Village s’emmarca en el projecte Meet and Eat impulsat per GSMA, promotora d’aquesta gran fira de telefonia mòbil.

En aquesta edició hi han participat més de 33 entitats i agents culturals de la ciutat, entre els quals hi ha grups musicals coordinats per la Casa de la Música de L’Hospitalet i la Sala Salamandra; grups d’street art; l’estudi de disseny Mermelada, amb l’escultura The Bridge del The Scuplture’s Corner; la Fundació Arranz-Bravo; l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’H, i la Taula de Convivència.

Al Village hi han estat presents 24 restauradors de la ciutat que han fet quaranta propostes culinàries de qualitat. S’han fet ressò de l’activitat 6 instagrammers i bloggers que són prescriptors i crítics gastronòmics de la ciutat. Els hotels de la ciutat i el Gremi d’Hotels de Barcelona també hi han participat.

Com a novetat d’aquesta edició cal destacar la zona infantil Ikea Kids i l’espai de treball Networking Place.

450 persones han participat a les sessions formatives

Des de la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament s’ha tornat a impulsar, per tercer any consecutiu, el programa La revolució de les comunicacions mòbils, cinc jornades com a preludi del MWC. El programa, organitzat conjuntament amb GSMA, ha comptat amb la participació d’una dotzena de ponents i l’assistència de 450 persones de diferents àmbits: el sector de la salut i la recerca; col•lectius de persones aturades; comerciants i emprenedors, així com estudiants de la ciutat.

L’Ajuntament de L’H també ha estat present en el certamen a través d’un punt d’informació al recinte de Fira Granvia. Per l’estand han passat 450 persones, el 68 % de les quals han estat estrangeres, a qui s’ha facilitat el mapa de la ciutat, amb els principals espais arquitectònics i culturals, allotjaments, línies de transport i altres aspectes d’oci i serveis de la ciutat. També s’han interessat per la guia L’H tapa a tapa: Locals singulars per menjar i beure com cal, una selecció de restaurants i bars de la ciutat.

Bon funcionament dels serveis municipals

La celebració del MWC també ha fet que els serveis municipals de mobilitat, seguretat i manteniment de l’espai  públic de l’Ajuntament hagin treballat per preservar el bon funcionament de la ciutat en els entorns de la Fira.

El Servei de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament ha constatat que durant els 4 dies que ha durat el congrés el trànsit d’entrada de vehicles per diferents accessos a Fira Granvia ha estat de 224.663 vehicles, amb un increment del 0,4 % respecte al 2016 (223.784 vehicles). Aquesta dada representa un 56,79 % d’increment de trànsit habitual (143.389 vehicles). En relació amb el produït específicament pel MWC (81.374 vehicles), hi ha hagut un decrement del -1,2 % respecte al 2016 (82.401 vehicles). L’accés viari més utilitzat ha estat el provinent de Barcelona centre: 33,76 % dels vehicles.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, en coordinació amb els altres cossos de mobilitat i seguretat, ha regulat la circulació del trànsit al voltant de la Fira perquè fos més fluida i més segura per a tots els usuaris i veïns de la zona. El dispositiu especial de GU per al MWC 2017 ha estat de 45 comandaments i 280 guàrdies de la policia local durant els dies del congrés.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’H incrementa un set per cent la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  S'ha presentat el nou CAP de Santa Eulàlia que serà una realitat en dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  FAE, alta tecnologia de L'H cap a tot el món (nova finestra)
Veure imatge de  Les jugatecambientals dels parcs de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge participen al BioBlitz 2018   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400