Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

04/06/2013.  
Educació.  

Quinze escoles de L'H participen al programa educatiu musical Canten els més xics
.  

En tres dies, 500 nens i nenes canten els temes de Musiquetes per a la Bressola.  
D’avui fins dijous, el Teatre Joventut acull Fem sonar les musiquetes – Canten els més xics, un projecte educatiu musical que organitza la Casa de la Música de L’Hospitalet, formada per la sala musical Salamandra i l’Ajuntament. Els nens i les nenes de segon curs de primària de 15 escoles de L’Hospitalet reinterpreten les cançons tradicionals catalanes acompanyats per una banda de músics i un presentador-narrador.

Durant tres dies, 4, 5 i 6 de juny, passaran per l'escenari uns 500 nens i nenes dels col•legis Sant Josep-el Pi, Folch i Torres, Milagros Consarnau, Lola Anglada, Estel-Can Bori, Patufet-Sant Jordi, Frederic Mistral, Pep Ventura, Màrius Torres, Pau Sans, Sant Josep Obrer, Pablo Neruda, Joaquim Ruyra, Ramon Muntaner i Busquets i Punset.

Canten els més xics és una proposta pedagògica per motivar l’alumnat en el món de la música mitjançant el descobriment i el treball de cançons populars. A partir de la feina per produir i editar el disc Musiquetes per a la Bressola, la Xarxa de Cases de la Música —L’Hospitalet, Manresa, Mataró, Salt i Terrassa—ha treballat conjuntament amb els mestres de música de les escoles per tal de dinamitzar i potenciar les cançons.

Aquest projecte té tres objectius bàsics: familiaritzar nens i nenes amb la música a partir de cançons populars; difondre la cultura popular catalana d'una forma actualitzada i normalitzada, i fomentar la interrelació entre centres d'educació de la ciutat per tal de reforçar-ne la funció i el vincle.

El material pedagògic està disponible a la web http://www.espaibressola.cat/ i els temes estan registrats en Creative Commons i són de descarrega lliure, a part tenen també les partitures i lletres per descarregar.

El calendari previst és el següent: 

Dimarts 4 de juny, a les 11 hores
- Sant Josep-el Pi, amb Carme Calatayud
- Folch i Torres, amb Anna Grandia
- Milagros Consarnau, amb Elena Ferrer
- Lola Anglada, amb Ignasi Monclús
- Estel-Can Bori, amb Pau Moritz

Dimarts, 4 de juny, a les 16 hores
- Patufet-Sant Jordi, amb Jordi Albesa
- Frederic Mistral, amb Daniel Arroyo
- Pep Ventura, amb Antonio Navarro

Dimecres, 5 de juny, a les 11 hores
- Màrius Torres, amb Carme Canet
- Pau Sans, amb Ana Ma Cerezo
- Sant Josep Obrer, amb Pep Tomàs

Dijous, 6 de juny, a les 11 hores
- Pablo Neruda, amb Raul Bejar
- Joaquim Ruyra, amb Nuria Moliné
- Ramon Muntaner, amb Cristina Julià
- Busquets i Punset, amb l’Elena Caparrós.  

Últimes notícies

Veure imatge de  L’Ajuntament aprova inicialment la modificació del PGM per a la regulació d’habitatges d’ús turístic a L’Hospitalet   (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet se suma a l’Hora del Planeta (nova finestra)
Veure imatge de  El Centre d'Art Tecla Sala acull una exposició sobre el Sònar, coincidint amb el seu 25è aniversari (nova finestra)
Veure imatge de  S’amplia la zona de jocs infantils del parc de la Serp, a Sant Josep   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400