Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

04/06/2013.  
Educació.  

Quinze escoles de L'H participen al programa educatiu musical Canten els més xics
.  

En tres dies, 500 nens i nenes canten els temes de Musiquetes per a la Bressola.  
D’avui fins dijous, el Teatre Joventut acull Fem sonar les musiquetes – Canten els més xics, un projecte educatiu musical que organitza la Casa de la Música de L’Hospitalet, formada per la sala musical Salamandra i l’Ajuntament. Els nens i les nenes de segon curs de primària de 15 escoles de L’Hospitalet reinterpreten les cançons tradicionals catalanes acompanyats per una banda de músics i un presentador-narrador.

Durant tres dies, 4, 5 i 6 de juny, passaran per l'escenari uns 500 nens i nenes dels col•legis Sant Josep-el Pi, Folch i Torres, Milagros Consarnau, Lola Anglada, Estel-Can Bori, Patufet-Sant Jordi, Frederic Mistral, Pep Ventura, Màrius Torres, Pau Sans, Sant Josep Obrer, Pablo Neruda, Joaquim Ruyra, Ramon Muntaner i Busquets i Punset.

Canten els més xics és una proposta pedagògica per motivar l’alumnat en el món de la música mitjançant el descobriment i el treball de cançons populars. A partir de la feina per produir i editar el disc Musiquetes per a la Bressola, la Xarxa de Cases de la Música —L’Hospitalet, Manresa, Mataró, Salt i Terrassa—ha treballat conjuntament amb els mestres de música de les escoles per tal de dinamitzar i potenciar les cançons.

Aquest projecte té tres objectius bàsics: familiaritzar nens i nenes amb la música a partir de cançons populars; difondre la cultura popular catalana d'una forma actualitzada i normalitzada, i fomentar la interrelació entre centres d'educació de la ciutat per tal de reforçar-ne la funció i el vincle.

El material pedagògic està disponible a la web http://www.espaibressola.cat/ i els temes estan registrats en Creative Commons i són de descarrega lliure, a part tenen també les partitures i lletres per descarregar.

El calendari previst és el següent: 

Dimarts 4 de juny, a les 11 hores
- Sant Josep-el Pi, amb Carme Calatayud
- Folch i Torres, amb Anna Grandia
- Milagros Consarnau, amb Elena Ferrer
- Lola Anglada, amb Ignasi Monclús
- Estel-Can Bori, amb Pau Moritz

Dimarts, 4 de juny, a les 16 hores
- Patufet-Sant Jordi, amb Jordi Albesa
- Frederic Mistral, amb Daniel Arroyo
- Pep Ventura, amb Antonio Navarro

Dimecres, 5 de juny, a les 11 hores
- Màrius Torres, amb Carme Canet
- Pau Sans, amb Ana Ma Cerezo
- Sant Josep Obrer, amb Pep Tomàs

Dijous, 6 de juny, a les 11 hores
- Pablo Neruda, amb Raul Bejar
- Joaquim Ruyra, amb Nuria Moliné
- Ramon Muntaner, amb Cristina Julià
- Busquets i Punset, amb l’Elena Caparrós.  

Últimes notícies

Veure imatge de  Núria Marín mostra la seva satisfacció per la  sentència del TSJC que obliga la Generalitat a abonar a l’Ajuntament la subvenció per alumne i any de les escoles bressol municipals   (nova finestra)
Veure imatge de  Marín acull amb satisfacció l’inici de la tramitació parlamentària per poder destinar el superàvit municipal a actuacions destinades a la ciutadania (nova finestra)
Veure imatge de  La nova Granvia a L’H rep el I Premi Ciutat i Territori Albert Serratosa (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400