Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
05/04/2013
Cultura

La Biblioteca la Bòbila proposa una passejada per la Marsella de Jean-Claude Izzo

Autor de la trilogia negra de Marsella: Total Keops, Chourmo i Soleá
La Biblioteca la Bòbila de L’Hospitalet i la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot han organitzat un viatge per al mes de juny per conèixer la Marsella que l’escriptor Jean-Claude Izzo va plasmar en els seus llibres. Una passejada per una ciutat amb molts encants, tot i que el protagonista de les obres d’Izzo diu que no és per a turistes.

Durant tres dies, els viatgers aprofundiran en la personalitat de Jean-Claude Izzo i coneixeran els indrets on viu i treballa el personatge principal de les seves novel•les, el policia Fabio Montale, que el va convertir en un dels grans de la novel•la negra mediterrània.

Malgrat haver escrit moltes altres obres, Jean-Claude Izzo (1945-2000) es va fer famós per la seva trilogia marsellesa de novel•la negra, formada per Total Keops, Chourmo i Soleá. En aquestes tres obres l’autor es capbussa en els barris més populars de Marsella per retratar la seva ciutat.

Un dels guies de l’expedició a Marsella serà Georges Tyras, catedràtic de la Universitat de Grenoble, traductor i especialista en Manuel Vázquez Montalbán i bon coneixedor de l’obra d’Izzo.

El viatge tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de juny. Cal reservar plaça abans del 12 d’abril. El preu aproximat del viatge és de 450 euros i inclou transport, hotel i àpats. Les reserves es poden fer per telèfon 93 480 74 38; o per correu electrònic: biblabobila@l-h.cat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400