Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

28/05/2018
Escola de Música - Centre de les Arts

Representants de les ciutats d’Aarhus i Adelfia visiten L’H per conèixer el projecte de l’EMMCA  

És la primera trobada internacional de la xarxa de transferència de coneixements “Escoles de música per al canvi social” La xarxa forma part del programa europeu URBACT
Veure imatge de  Representants de les ciutats d’Aarhus i Adelfia visiten L’H per conèixer el projecte de l’EMMCA   (nova finestra)
L’Hospitalet acull els dies 28 i 29 de maig una trobada internacional que marca el tret de sortida de la xarxa de transferència de coneixements “Escoles de música per al canvi social”, que forma part del programa europeu URBACT. La xarxa la lidera L’Hospitalet i en formen part les ciutats d’Aarhus (Dinamarca) i Adelfia (Itàlia). La trobada tindrà lloc a la seu de l’EMMCA i durant els dos dies de treball els visitants podran conèixer diferents grups d’estudiants i formacions musicals, i visitaran les escoles Ernest Lluch i Charlie Rivel amb les quals l’EMMCA manté projectes Tàndem.

De la ciutat d’Aarhus viatgen el director de l’escola de música i la directora del centre de músiques del món i, d’Adelfia, la responsable dels projectes a les escoles de primària i el director del projecte de música. També es comptarà amb la presència d’una experta del programa URBACT, que col•labora amb el projecte.

Durant l’estada a L’Hospitalet els representants de les dues ciutats coneixeran de primera mà el projecte de l’EMMCA i visitaran les instal•lacions que l’Escola té al barri de Gornal. També visitaran les escoles Ernest Lluch i Charlie Rivel on es reuniran amb els alumnes i el professorat i assistiran a l’actuació de la banda de jazz del centre Ernest Lluch (el 28 de maig, a les 11.30 hores) i a la cantata Mestre Furukawa de l’Escola Charlie Rivel (29 de maig, a les 10 hores).

La trobada també servirà per establir conjuntament el pla de treball i els passos a seguir per fer créixer la xarxa i avançar en la transferència de la bona pràctica.

L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts va ser reconeguda el passat juliol amb el segell URBACT Good Practice, per la creació d’espais reals de cohesió social a través del desenvolupament de les arts. L’actuació de l’EMMCA combina l’activitat extraescolar amb la intervenció en escoles de primària per fer arribar la pràctica artística a tots els sectors socials;  ser motor de cohesió social i eina d’èxit escolar, i obtenir conjunts instrumentals de diversos estils musicals que reflecteixin la diversitat de la ciutat.

A través de la xarxa “Escoles de música per al canvi social”, les altres dues ciutats estudien el projecte de l’EMMCA per adaptar-lo i transferir-lo als seus municipis, la ciutat danesa d’Aarhus, amb la seva escola de música, i la ciutat italiana d’Adelfia, amb el projecte Musica in Gioco, amb l’objectiu comú de buscar l’impacte sobre la inclusió social i la millora del rendiment acadèmic. Es preveu que a la xarxa s’incorporin en un futur cinc  poblacions europees més.


Últimes notícies

Veure imatge de  La majoria de ciutadans es mostren satisfets de viure a L’H i creuen que la ciutat i el barri han millorat en els darrers dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet incrementa un 16% de mitjana la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín: “El problema de l’habitatge només se solucionarà amb el consens de totes les institucions” (nova finestra)
Veure imatge de  Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400