Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/05/2018
Urbanisme

El parc de les Planes tindrà la zona de jocs infantils més gran de l’àrea metropolitana

Dins del projecte de millora dels equipaments i usos ciutadans del parc, s’ha ubicat un nou correcà, s’ha remodelat la pista de bàsquet i s’han ampliat les instal•lacions del joc de petanca
Veure imatge de  El parc de les Planes tindrà la zona de jocs infantils més gran de l’àrea metropolitana (nova finestra)
El parc de les Planes tindrà una gran zona central de jocs infantils de 3.000 m2, que serà l’eix vertebrador d’aquesta extensa àrea verda de 6,8 hectàrees. La creació de la que serà la major zona de jocs infantils de l’àrea metropolitana és la principal intervenció prevista en el projecte de remodelació i millora dels equipaments i usos ciutadans del parc de les Planes, que duu a terme l’Àrea Metropolitana de Barcelona en col•laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet. El projecte té un pressupost d’un milió d’euros i un termini d’execució de sis mesos.

Per a l’alcaldessa Núria Marín, que ha visitat aquest matí les obres i ha intercanviat impressions amb els tècnics responsables del projecte, “la remodelació d’aquest espai central del parc, fins ara sense un ús específic, crearà una gran zona de jocs infantils inclusiva, adaptada a les capacitats de tots els infants”. També ha destacat que l’objectiu de la remodelació del parc “és potenciar-ne l’ús per part de tota la ciutadania”.

L’àrea on s’ha començat a construir la nova zona de jocs infantils gira al voltant d’una de les xemeneies que s’han conservat de les antigues bòbiles que ocupaven aquests terrenys. Es tracta d’un espai central a l’encreuament dels eixos longitudinal i transversal del parc metropolità, fet que el converteix en punt estratègic de l’actuació per millorar els usos d’aquesta gran zona verda de L’Hospitalet.

L’àrea de jocs infantils tindrà una configuració radial, de forma oval, que potenciarà la seva centralitat en el conjunt del parc i el seu caire singular. Estarà formada per dos plans separats per un talús amb un fort pendent, que s’incorporarà als elements lúdics de l’entorn. La zona de jocs ocuparà l’espai inferior i a la plataforma superior es mantindrà l’actual zona d’estada. Per garantir-ne la connectivitat, i amb mesures d’accessibilitat, s’hi ubicaran tres noves escales, dues per la zona perimetral i una altra a l’interior de l’àrea de jocs.

La zona de jocs infantils serà inclusiva i els seus elements s’agruparan per franges, amb paviment de cautxú de diferents colors, en funció de les seves característiques. Així, a la franja del talús, la més singular, es col•locaran diversos tobogans, per a grans i petits, utilitzant el fort desnivell del terreny, i en altres espais hi haurà gronxadors, balancins de molles, xarxes d’escalada i de túnel, tirolines, arcs, cordes i estructures múltiples.

A la zona d’estada d’aquesta àrea de jocs es plantarà nou arbrat, que donarà ombra a l’espai, i s’hi instal•laran bancs, cadires i papereres. La intervenció també inclou la col•locació de nou enllumenat, una font i un aparcabicis a l’àmbit d’actuació del projecte.

En els darrers mesos ja s’han fet diverses intervencions al parc de les Planes, dins del projecte de remodelació i millora dels equipaments i usos ciutadans d’aquesta gran zona verda que connecta els barris de les Planes, Can Serra i Sant Josep.

Així, s’ha ubicat un nou correcà de 730 m2 al costat del lateral nord del Cementiri Municipal, s’han ampliat les instal•lacions del joc de petanca en una superfície plana de 65 m2 i s’ha condicionat la pista de bàsquet perquè pugui tenir més d’un ús esportiu —bàsquet, minibàsquet i corfbol—, amb la implantació de nous elements i la millora de l’entorn. A més, s’ha ordenat i permeabilitzat la façana del parc que dona a l’avinguda d’Isabel la Catòlica, per destacar l’espai i facilitar-ne l’accés.

El projecte de remodelació i millora d’equipaments del parc de les Planes té com a objectiu potenciar l’ús de les seves instal•lacions per part de la ciutadania i facilitar les condicions per a una bona convivència entre les persones que comparteixen l’espai en aquesta gran zona verda de L’Hospitalet.

Últimes notícies

Veure imatge de  La remodelació del Poliesportiu Fum d’Estampa s’iniciarà al setembre (nova finestra)
Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
Veure imatge de  Obert el termini d’inscripció per a les Cases d’oficis de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Actuacions contra l’incivisme i l’ús indegut de l’espai públic a la zona de l’avinguda de Severo Ochoa (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400