Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

05/07/2018
Jornada sobre Infraestructures

Nou impuls al projecte de soterrament ferroviari a L’Hospitalet

L’alcaldessa de L’H, la presidenta d’Adif i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat han participat avui en una jornada organitzada per Expansión
Veure imatge de  Nou impuls al projecte de soterrament ferroviari a L’Hospitalet (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet, la Generalitat de Catalunya i Adif han fet avui un pas més per definir i impulsar el projecte de soterrament i integració urbana de les vies del tren al seu pas per la nostra ciutat. L’alcaldessa, Núria Marín; la presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, s’han reunit avui a L’Hospitalet per tal de concretar els continguts del conveni que signaran posteriorment les parts i definir el calendari d’execució. El projecte serà executat per Adif, mentre que l’Ajuntament s’encarregarà de definir la integració urbana i la Generalitat de garantir els serveis.

Marín, Pardo de Vera i Font han participat avui en l’obertura de les jornades “Impuls a les infraestructures a Catalunya”, en el marc de la 5a Trobada Obrir Portes a l’Excel•lència, organitzada pel diari Expansión, i que ha tingut lloc a l’edifici de l’Harmonia de L’Hospitalet.

En la seva intervenció en la jornada, l’alcaldessa Núria Marín ha insistit en “la importància cabdal que tindrà el soterrament de les vies del tren al seu pas per L’Hospitalet, tant per a la ciutat com per a tota la mobilitat metropolitana, ja que la cobertura de les vies permetrà, alhora, superar la fractura que trenca la ciutat, així com els problemes de la xarxa de Rodalies. El soterrament de les dues línies ferroviàries, la de Vilanova i la de Vilafranca, més l’intercanviador de la Torrassa són la pedra angular d’una xarxa de Rodalies eficient”.

L’alcaldessa ha recordat que “el cobriment de les vies era una actuació convinguda i acordada per totes les administracions implicades, que ha estat anys dormint en un calaix del Ministeri i que, finalment, ha pogut reactivar”. També ha destacat que, “gràcies al soterrament i al nou intercanviador, guanyarem una bona xarxa de Rodalies, digna del segle XXI, que permetrà una comunicació intermodal eficient, reactivarà l’economia i ajudarà a minorar la contaminació i els embussos que provoca el vehicle privat”.

Núria Marín ha recordat que a l’inici del mandat municipal, l’any 2015, a L’Hospitalet hi havia pendents diferents temes relacionats amb les infraestructures —posada en servei de les línies L9 i L10 de metro, l’estació d’Ernest Lluch de l’L5, el soterrament de les vies i la construcció del futur intercanviador de la Torrassa—, que actualment ja es troben encarrilats.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp Municipal de Futbol acull el partit solidari "Pels Valents!" (nova finestra)
Veure imatge de  Un dragó de Komodo, mudat per a l’ocasió, és el protagonista del cartell de les Festes de Primavera 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  La Quinzena de dansa s'estrena a L'H amb ritmes africans (nova finestra)
Veure imatge de  El Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico acull l’exposició “40 anys vetllant per la convivència a la ciutat, 40 anys fent ciutat”   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400