Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

14/06/2018
Civisme i convivència

L’Ajuntament organitza a les places activitats lúdiques d’estiu per a infants i joves

Una vintena d’espais públics dels diferents barris acolliran ludoteques itinerants i murals mòbils dins l’activitat “El civisme és el millor joc”   La Guàrdia Urbana imposa més de 800 denúncies a propietaris de gossos durant una campanya de control d’animals de companyia
Veure imatge de  L’Ajuntament organitza a les places activitats lúdiques d’estiu per a infants i joves (nova finestra)
Una vintena de places i espais públics dels diferents barris de la ciutat acolliran durant tot l’estiu un seguit d’activitats lúdiques per a infants i joves, organitzades per la Unitat de Convivència i Civisme municipal, sota el nom “El civisme és el millor joc”. La iniciativa compta amb la participació dels agents cívics i del Consell de l’Esplai de L’Hospitalet.

Del 15 de juny al 14 de setembre, de dilluns a dissabte, s’hi faran diverses activitats de jocs en unes ludoteques que s’instal•laran de forma itinerant un dia a la setmana en dotze places de la ciutat; i els dilluns, dimecres i divendres s’ubicarà en sis espais diferents un mural mòbil perquè els participants puguin practicar l’art urbà.

Per a l’alcaldessa Núria Marín, que ha assistit aquest matí a la festa “Ser cívics és guai” acompanyada pel tinent d’alcalde de Seguretat, Convivència i Civisme, José Maria Garcia Mompel, “és important desenvolupar activitats que fomentin les actituds cíviques i difonguin un bon ús compartit de l’espai públic entre els infants i joves”. També ha explicat que l’Ajuntament compagina les campanyes informatives i de conscienciació amb l’aplicació estricta de la Ordenança del Civisme i la imposició de sancions, i ha posat l’exemple de les més de 800 denúncies a propietaris de gossos efectuades per la Guàrdia Urbana el mes de maig.

En el marc de l’activitat “El civisme és el millor joc”, la ludoteca itinerant recorrerà la plaça de Lluís Companys i Jover (el Centre),  la plaça de Puig i Gairalt (Sant Josep), la plaça Espanyola i la plaça del Vidre (la Torrassa), la plaça de Pius XII i la plaça de les Palmeres (Santa Eulàlia), el carrer de la Primavera i la plaça de la Llibertat (la Florida), la plaça de Pubilla Cases (Pubilla Cases), la plaça de la Carpa (Can Serra), el parc de Marina Center (Bellvitge) i l’avinguda de Carmen Amaya (Gornal).

La instal•lació mòbil per pintar murals s’ubicarà al carrer de la Riera de l’Escorxador/Poliesportiu Municipal del Centre (Centre), el parc de la Marquesa (Collblanc), la plaça de Pius XII (Santa Eulàlia), el parc de la Pau (les Planes), l’avinguda del Bosc/plaça de la Mare de Déu del Pilar (Pubilla Cases) i la plaça de la Cultura (Bellvitge).

Les activitats de jocs i art urbà seran coordinades pels agents cívics i comptaran, per a la seva realització, amb la col•laboració de monitors dels centres d’esplai de la ciutat. El calendari d’“El civisme és el millor joc” es pot consultar al web municipal: www.l-h.cat.

“Ser cívic és guai”

La presentació del programa d’estiu a les places s’ha fet aquest matí a la festa “Ser cívic és guai”, que s’ha celebrat al parc de Can Buxeres. A l’acte han assistit més de 1.200 alumnes, de 8 a 14 anys, que han participat durant el curs en aquesta activitat organitzada per la Unitat de Convivència i Civisme municipal.

La festa ha estat amenitzada amb música i ball, a càrrec d’un grup de danses urbanes, i s’hi ha realitzat un mural artístic. Els assistents han estat obsequiats amb un esmorzar, records i una samarreta de la campanya “Ser cívic és guai”.

En les xerrades que fan a les aules, els agents cívics transmeten a l’alumnat els valors del respecte i la bona convivència utilitzant com a element dinamitzador un joc de cartes i altres elements lúdics, educatius i de participació, com un joc de l’oca adaptat, un còmic, xapes i projeccions audiovisuals.

Aquesta activitat, que compta amb el suport del Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet, serveix per treballar amb els infants l’empatia, detectar conductes incíviques, potenciar les bones pràctiques per una convivència millor a la ciutat, fomentar el diàleg per resoldre conflictes, pensar en les conseqüències per als altres dels nostres actes i donar a conèixer la figura de l’agent cívic de L’Hospitalet.

Sancions a propietaris de gossos

Dins de les actuacions de foment de les actituds cíviques i control del bon ús de l’espai públic, els dos darrers mesos s’han fet a la ciutat accions adreçades als propietaris d’animals de companyia. Així, els agents cívics van realitzar a l’abril una campanya informativa a parcs i àrees d’esbarjo de gossos, en la qual van repartir més de dos mil fullets amb consells i van recordar als propietaris de mascotes les seves obligacions.

Aquesta acció s’ha completat el mes de maig per part de la Guàrdia Urbana, que ha dut a terme una campanya de control a la via pública, amb agents uniformats i de paisà, en la qual han estat inspeccionats més d’un miler de gossos. En aquesta operació, la policia local ha denunciat 813 infraccions, de les quals 392 estan relacionades amb animals potencialment perillosos.

De les denúncies presentades i actes aixecades als propietaris de les mascotes, 356 infraccions han estat per no tenir el gos registrat, 101 per portar-lo sense lligar (44 potencialment perillosos), 58 per no recollir els excrements i 36 per no dur el microxip d’identificació. També, en el cas dels animals potencialment perillosos, 99 infraccions eren per portar el gos sense morrió, 85 per no tenir llicència, 73 per manca d’assegurança i 5 per dur més d’un exemplar d’aquestes característiques.

Segons recull l’Ordenança del civisme i la convivència, és obligatori recollir les deposicions dels animals a l’espai públic, la mascota ha d’estar identificada i censada, s’ha de portar sempre lligada a la via pública i no pot accedir a les zones de jocs infantils. Quant als gossos potencialment perillosos, la normativa obliga a tenir-los assegurats, amb llicència, i a portar-los lligats i amb morrió.

Les sancions per no recollir els excrements dels animals, portar-los sense identificar, sense corretja i no estar censats poden arribar fins a 750 euros, i per dur un gos potencialment perillós deslligat, sense morrió, sense llicència ni assegurança, la multa supera els 3.000 euros.
Document

Últimes notícies

Veure imatge de  La remodelació del Poliesportiu Fum d’Estampa s’iniciarà al setembre (nova finestra)
Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
Veure imatge de  Obert el termini d’inscripció per a les Cases d’oficis de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Actuacions contra l’incivisme i l’ús indegut de l’espai públic a la zona de l’avinguda de Severo Ochoa (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400