Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/07/2018
Cooperació

28 nens i nenes sahrauís passen l’estiu amb famílies de L’Hospitalet  

Veure imatge de  28 nens i nenes sahrauís passen l’estiu amb famílies de L’Hospitalet   (nova finestra)
L’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara coordina l’estada amb el suport de l’Ajuntament

El Palauet de Can Buxeres ha estat l'escenari ahir vespre de l’acte de benvinguda als 28 infants sahrauís —16 nens i 12 nenes— de 10 a 13 anys que passen l’estiu amb famílies de la ciutat, dintre del programa “Vacances en pau”, que a la ciutat gestiona i impulsa l’associació L’Hospitalet amb el Sàhara, entitat que porta vint anys al capdavant d’aquesta iniciativa i que compta amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als nois i noies sahrauís i a les famílies que els acullen, juntament amb el president de l’entitat, Pedro Pérez, i el representant del Front Polisari a Catalunya, Mah Yahdih. L’acte ha comptat també amb la presència de representants de tots els grups municipals, excepte PP i CUP.

El programa Vacances en pau té per objectiu allunyar els infants durant els mesos de juliol i agost de les dures condicions de vida als campaments de refugiats on viuen, al desert d’Algèria; que convisquin amb altres infants, i oferir-los atenció mèdica per detectar possibles problemes de salut i pal•liar diverses malalties derivades de la desnutrició i de les condicions climatològiques al desert.

Així, des que han arribat a L’Hospitalet, els 28 infants ja han passat revisions mèdiques al CAP, optomètriques i odontològiques. A més, els nens i les nenes participen en diverses activitats d’esplai i sortides.

Des de 1990, l’Ajuntament col•labora amb aquesta iniciativa sufragant el viatge dels infants i fent tasques de difusió per sensibilitzar els infants de la ciutat sobre la situació que viuen els nens i les nenes sahrauís.

Últimes notícies

Veure imatge de  La línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pels barris de Sanfeliu, Centre i Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  La nova línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pel barri de Sanfeliu (nova finestra)
Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb una instal·lació artística  (nova finestra)
Veure imatge de  1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400