Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/11/2018
Igualtat de gènere

L’Ajuntament de L’H per la protecció jurídica de les persones trans 

Veure imatge de  L’Ajuntament de L’H per la protecció jurídica de les persones trans  (nova finestra)
Tots els portaveus municipals signen avui una declaració institucional

L’Ajuntament es compromet a commemorar oficialment, cada 20 de novembre, el Dia Internacional de la Memòria Transsexual


Els portaveus de tots els grups municipals de l’Ajuntament de L’Hospitalet (PSC, Ciutadans, ICV-EUiA-Pirates, ERC, PP, CiU i CUP-PA) han signat avui una declaració institucional per la protecció jurídica de les persones trans i el dret a la lliure determinació de la identitat sexual i expressió de gènere.

La declaració recull que “l’Ajuntament, amb motiu del 20 de novembre, Dia Internacional de la Memòria Transsexual, vol expressar el seu compromís i el seu deure com a institució, per instar a garantir la protecció jurídica de les persones trans, a la defensa de tots els seus drets i a posar les bases per a una societat més justa, lliure de transfòbia i activa per posar fi a discriminacions històriques, com l’expulsió del col•lectiu trans del mercat laboral, una realitat amb especial incidència entre les dones trans... És un dia dedicat a la memòria d’aquelles persones (majoritàriament dones) que han estat assassinades víctimes de la transfòbia, l’odi i la por a les persones trans, així com per recordar la violència contínua que pateix la comunitat trans. L’esdeveniment té com a finalitat donar veu a aquelles víctimes de la violència transfòbica, així com fer visible l’exigència a viure una vida lliure de violència i poder exercir els seus drets com la resta de la ciutadania.”

El text afegeix que les obligacions legals que els estats tenen per protegir les persones trans davant la violència i la discriminació no són diferents de les que els estats tenen envers totes les altres persones. “Els drets de les persones trans no estan segregats i no són un subconjunt especial de drets, sinó que són drets humans. L’última actualització TMM TDV (Observatori de Persones Trans Assassinades), de setembre de 2018, revelava 2.712 homicidis de persones trans i gènere divers en 69 països al món, fets ocorreguts entre l’1 de gener de 2008 i 30 de setembre de 2018, dels quals gairebé 2.000 a l’Amèrica del Sud i l’Amèrica Central”.

Per aquests motius, i per justícia històrica, l’Ajuntament de L’Hospitalet es compromet a commemorar oficialment, cada 20 de novembre, el Dia Internacional de la Memòria Transsexual. 

La declaració recull també que les persones trans han estat les més perseguides i maltractades del règim franquista, que en la seva miopia va ser incapaç de distingir orientació d’identitat. I que a més, en àmbits com l’educació, l’accés al mercat laboral, l’atenció sanitària, l’esport, la gent gran i immigrants, les persones trans viuen en una situació que les situa com a ciutadania de segona.

Per això, la declaració institucional diu també que “des de l’Ajuntament de L’Hospitalet, instem els responsables polítics i el govern estatal a l’actualització i aprovació d’un nou marc legislatiu que conclogui amb aquesta inacció legislativa que està minvant els drets fonamentals de les persones trans, afectant molt directament, així mateix, les seves condicions materials de vida”. 

Finalment, l’Ajuntament es compromet a mantenir viva la memòria de la lluita de la comunitat trans, a impulsar campanyes de conscienciació contra la transfòbia i a treballar per una ciutat que defensi activament la plena llibertat en matèria d’identitat i orientació sexual i de gènere, amb especial atenció a campanyes dins del marc educatiu i formatiu de la ciutat.

Últimes notícies

Veure imatge de  Avui engega el festival d’innovació tecnològica L’Hospitalet-XR (nova finestra)
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
Veure imatge de  Ofrena institucional al president Companys (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet se suma a la campanya solidària “Recicla vidre per elles”, contra el càncer de mama (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400