Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

27/06/2018
Ple municipal

L’Ajuntament dona suport a la iniciativa ciutadana sobre el dret a l’habitatge

El Ple llegeix una declaració institucional en contra de la llibertat provisional per als membres de La Manada   S’incrementa el servei de neteja dels carrers amb aigua a pressió amb un nou equip També aprova una iniciativa per a la millora dels camins escolars segurs
Veure imatge de  L’Ajuntament dona suport a la iniciativa ciutadana sobre el dret a l’habitatge (nova finestra)
La sessió del Ple municipal ha començat amb la lectura del manifest institucional Per una societat lliure de masclismes, en el qual l’Ajuntament declara compartir la decepció i el malestar social generat per la llibertat provisional decretada per als membres de La Manada, a més d’unir-se a les mobilitzacions ciutadanes davant una decisió judicial que no comparteix.

També s’ha donat llum verda a una modificació de crèdit per import de 195.672 euros destinats a reforçar la neteja viària de la ciutat, amb l’increment del servei de neteja amb aigua a pressió amb un equip més —màquina de neteja i tres operaris. Amb la incorporació d’aquest nou equip s’ampliarà el nombre de carrers que es netegen amb aigua a pressió i es millorarà la freqüència dels carrers que ja tenen aquest servei.

A l’apartat de participació ciutadana, i a iniciativa de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de L’Hospitalet, s’ha presentat al Ple una iniciativa ciutadana sobre el dret a l’habitatge que recull un seguit de  propostes i reivindicacions de la PAH Ciutat de L’Hospitalet adreçades a les diferents administracions, d’acord amb les competències de cadascuna. Així, el text demana a l’Administració local que impulsi el parc municipal d’habitatge destinat a polítiques socials; que signi convenis amb “grans tenidors d'habitatge” per a la cessió temporal d’habitatges buits; que impulsi l’exercici de tanteig i retracte sobre la transmissió d’habitatges entre “grans tenidors d’habitatges” per destinar-los a polítiques socials d’habitatge; la redacció d’un pla municipal d’habitatge que estableixi les estratègies futures a mitjà i llarg termini, i continuar amb les accions del Govern municipal per frenar els desnonaments de famílies vulnerables.

El Ple ha aprovat per unanimitat, a proposta d’ICV-EUiA-Pirates, ERC i la CUP-PA, la moció per a la millora de la mobilitat escolar a L’Hospitalet que recull l’estudi realitzat per la Xarxa Groga de la ciutat sobre la mobilitat i la seguretat dels menors durant el seu trajecte cap als centres docents.

Així, el text demana facilitar l’accessibilitat total per a persones amb mobilitat reduïda als trajectes escolars al municipi; ampliar les voreres per facilitar els desplaçaments a peu, augmentar la xarxa de carrils bici i augmentar la freqüència de pas del transport públic; millorar la senyalització, la neteja i la il•luminació dels trajectes escolars; reduir la velocitat del trànsit al voltant dels centres escolars, instal•lant bandes reductores de velocitat; millorar la seguretat i la visibilitat dels passos de vianants, fent-los elevats, de colors, etc.; potenciar la presència dels agents cívics al llarg dels trajectes escolars, i tallar la circulació al voltant dels centres durant els horaris d’entrada i sortida.

En aquesta mateixa línia, l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Pau Sans ha pres la paraula per expressar la seva visió sobre la millora de la mobilitat dels escolars a la ciutat.

També ha tirat endavant parcialment la proposta d’ERC i la CUP-PA amb l’adhesió de CiU en defensa de la llibertat d’expressió. Així, demanen al Govern de l’Estat i les Corts espanyoles que impulsin els canvis legislatius necessaris per a la derogació de la Llei de seguretat ciutadana i la reforma del Codi penal per tal de garantir el ple exercici de la llibertat d’expressió, especialment en les expressions artístiques. I mostra el suport a aquelles iniciatives ciutadanes d’artistes, músics i veïnat en general que s’organitzen al voltant de la defensa de la llibertat d’expressió.

A proposta d’ICV-EUiA-Pirates amb l’adhesió de CiU, s’ha aprovat el text que demana l’execució de mesures urgents de consolidació i seguretat del patrimoni de L’Hospitalet, en concret del castell de Bellvís i de Can Trinxet.

A iniciativa d’ERC i la CUP-PA s’ha aprovat per unanimitat la moció que demana impulsar que el 28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI, disposi d’un carrer a la ciutat.

En les mocions individuals, a instàncies de C’s s’ha aprovat per unanimitat el text per garantir l’accessibilitat universal a les dependències municipals.

També han tirat endavant tres mocions que presentava ICV-EUiA-Pirates: una, per  fer un estudi per a la creació d’un refugi d’animals municipal rehabilitant un edifici patrimonial; una altra, per destinar immobles provinents d’herències intestades a habitatge públic, i una tercera, per promoure accions per aconseguir la igualtat i la no-discriminació de les persones LGTBI amb motiu del Dia de l’Orgull Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual (LGTBI).

El PP ha presentat una iniciativa per buscar una ubicació definitiva per al dipòsit municipal de vehicles, on puguin accedir tot tipus de vehicles, on es realitzin totes les gestions i amb les instal•lacions adequades per al personal que hi treballa.

A proposta d’ERC s’han aprovat els textos següents: donar suport i col•laborar en el projecte local de Banc d’Energia de L’Hospitalet; que l’Ajuntament en col•laboració amb el Centre d’Estudis i les entitats de la memòria històrica elaborin un cens de les persones de la ciutat deportades als camps de concentració nazis, que s’instal•lin llambordins Stolpersteine en el seu record i adherir-se a la xarxa Mai Més promoguda per l’Amical Mauthausen, i prendre les mesures necessàries per compatibilitzar el descans dels veïns i de les veïnes amb l’activitat a l’espai públic.

També han tirat endavant per unanimitat, a proposta de CiU, les iniciatives per millorar la senyalització de l’entorn del parc de la Remunta amb l’objectiu d’informar dels nous serveis i emplaçaments que existeixen, i per dur a terme les accions necessàries perquè en èpoques d’exàmens totes les aules d’estudi de la ciutat obrin ininterrompudament durant l’horari establert.

Finalment, s’han aprovat per unanimitat dues mocions de la CUP-PA: una, per demanar la recuperació de l’ofici tradicional de la cistelleria i l’aprofitament coordinat dels recursos naturals urbans, i una altra,  per a la revisió del nombre de places assignades a residents i a zona blava d’acord amb l’ús que s’ha fet en aquests sis mesos d’implementació de la zona AIRE d’aparcament regulat, al barri de Can Serra.

Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400