Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/07/2018

Unes sabatilles per recórrer la ciutat, la proposta de juliol del projecte 12+1 

Veure imatge de  Unes sabatilles per recórrer la ciutat, la proposta de juliol del projecte 12+1  (nova finestra)
És obra de Medianeras, el nom de treball de les artistes argentines Vanesa Galdeano i Analí Chanquía

Unes sabatilles desgastades dins d’una caixa protagonitzen el mural de la paret del carrer de Rosalía de Castro, en el marc del projecte 12+1. Una obra signada per Vanesa Galdeano i Analí Chanquía, dues argentines que treballen sota el nom de Medianeras. 

Segons expliquen les autores del mural, el calçat usat s’emmarca en l’àmbit d’una cosa ja utilitzada i al•ludeix al valor que s’atorga a un objecte vell o desgastat. Les artistes busquen generar un sentiment d’estranyesa en l’espectador davant d’un objecte que té un valor afegit per la història que té darrere. Alhora, la imatge crea una il•lusió de profunditat i situa el calçat com un objecte que cal cuidar o manipular amb atenció. Vanesa i Analí afirmen: "Interessava el fet de generar una idea de caixa que des d’un punt de vista es construiria però que des d’un nou angle és deformaria, distorsionant aquesta mateixa idea."

Vanesa Galdeano i Analí Chanquía treballen des de fa més de 10 anys presentant les seves obres a l’espai públic. Van crear el projecte Medianeras per ampliar i vincular la producció, tant a escala com conceptualment. Les dues artistes recorren les ciutats fent obres que s’inscriuen en el context urbà amb una mirada contemporània. Juntes han treballat a ciutats com Rio de Janeiro, Londres, Wiesbaden (Alemanya), Covilha i Lisboa (Portugal), Salamanca i Madrid, Rosario i Buenos Aires (l’Argentina) i Bangkok (Tailandia), entre altres.

El mural de Medianeras forma part del projecte 12+1 d’art urbà, 12 artistes que plasmen el seu estil en una paret de 50 metres quadrats a la sortida de l’estació del metro de Torrassa, una intervenció artística per crear una galeria d’art a l’aire lliure que es transforma cada mes.

Últimes notícies

Veure imatge de  La línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pels barris de Sanfeliu, Centre i Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  La nova línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pel barri de Sanfeliu (nova finestra)
Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb una instal·lació artística  (nova finestra)
Veure imatge de  1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400