Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

11/05/2018
Espai públic i medi ambient

Voluntaris de la ciutat netejaran dissabte la llera del riu Llobregat  

Veure imatge de  Voluntaris de la ciutat netejaran dissabte la llera del riu Llobregat   (nova finestra)
L’acció forma part de la campanya “Let’s Clean Up Europe!”, projecte de la Unió Europea per conscienciar de la prevenció en la producció de residus

L’Hospitalet se suma un any més a la campanya “Let’s Clean Up Europe!” (Netegem Europa) amb l’acció Netegem el riu Llobregat, que es durà a terme aquest dissabte, 12 de maig. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè participi en aquesta jornada per netejar de residus la llera del riu Llobregat al seu pas per L’Hospitalet.

“Let’s Clean Up Europe!” és un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea que consisteix en la retirada de deixalles dels espais naturals, en una jornada d’àmbit europeu oberta a la ciutadania, de caràcter lúdic i sensibilitzador, que té com a objectiu conscienciar sobre la gran quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

En l’edició de l’any passat es van fer més de 4.500 accions a tot Europa, en les quals van participar mig milió de persones. A Catalunya es van fer 186 accions, amb un resultat de 75,6 tones de residus recollides. A L’Hospitalet, a l’acció de l’any 2017 es van recollir a la llera del Llobregat més de 215 kg de residus, dels quals 20 kg van ser de paper i cartró, 20 kg d’envasos de vidre, 20 kg de monitors i pantalles, 15 kg de plàstic, 10 kg d’envasos d’olis, 5 kg d’aerosols i esprais i la resta de procedència diversa.

Els voluntaris que vulguin participar dissabte en l’acció Netegem el riu Llobregat a L’Hospitalet s’han d’inscriure prèviament a l’adreça electrònica de l’Agenda 21 Local (a21@l-h.cat). El punt de trobada és la sortida de metro Hospital de Bellvitge (L1), a les 10 hores. L’organització recomana portar calçat adequat, aigua i protecció solar.

Paral•lelament a aquesta acció, dissabte al matí també es farà a la llera del Llobregat un cens d’aus i alliberament d’espècies autòctones al riu, dins del dotzè cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans que organitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

En aquesta activitat, que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, s’alliberarà un eriçó provinent del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa (Santa Perpètua de Mogoda).

Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp de Rugbi obté l’homologació de la Federació per a competicions nacionals   (nova finestra)
Veure imatge de  La Guàrdia Urbana posa en marxa una campanya de control dels animals de companyia (nova finestra)
Veure imatge de  Tast i Vins, Spiral Bar i Braseria Cal Paco, guanyadors de la 5a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!  (nova finestra)
Veure imatge de  El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400