Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

27/09/2018
Comissió Mixta Ajuntament / Generalitat

Marín i Artadi acorden una experiència pilot per detectar habitatges buits a L’Hospitalet

En la reunió de la Comissió Mixta entre Ajuntament de L’Hospitalet i Generalitat   S’han abordat diferents projectes cabdals per a la ciutat relatius a habitatge, drets socials, cultura i esports
Veure imatge de  Marín i Artadi acorden una experiència pilot per detectar habitatges buits a L’Hospitalet (nova finestra)
L’Hospitalet acollirà una experiència pilot per detectar i fer un cens dels habitatges buits que hi ha a la ciutat. Així s’ha acordat avui en la reunió de la Comissió Mixta entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Generalitat de Catalunya, formada per representants d’ambdues administracions, presidida per l’alcaldessa, Núria Marín, i per la consellera de Presidència, Elsa Artadi, que s’ha celebrat al Palauet de Can Buxeres.

Marín i Artadi han anunciat que “la Generalitat delegarà en l’Ajuntament la capacitat inspectora en aquesta matèria, per tal d’elaborar un cens d’habitatges buit que ajudi a abordar el fenomen de l’ocupació i les actuacions de possibles màfies”. Generalitat i Ajuntament s’han compromès a treballar de forma immediata en la redacció del conveni que faci possible aquesta iniciativa.

A més, i davant de la necessitat d’ampliar el parc d’habitatge públic a la ciutat, ambdues administracions han anunciat que destinaran la mateixa partida pressupostària a la compra d’habitatges per cobrir les necessitats d’habitatge social al municipi. D’aquesta manera, es duplicarà la inversió que realitzaran les dues administracions en aquest concepte. L’alcaldessa Marín ha explicat que actualment hi ha a la ciutat 300 famílies a l’espera d’una solució definitiva al seu problema d’habitatge.

Tant l’alcaldessa com la consellera s’han felicitat per reprendre les reunions de la Comissió Mixta i per la bona entesa que ha caracteritzat la trobada. Núria Marín ha dit que “la voluntat de l’Ajuntament es aconseguir més i millors serveis i equipaments a través de l’acord, del diàleg i la col•laboració. Avui la consellera Artadi dona continuïtat a aquesta línia de treball, encetada pel president Puigdemont i la consellera Borràs, en benefici de la ciutadania de L’Hospitalet”.

L’alcaldessa també ha destacat la voluntat de “continuar treballant de manera conjunta i d’apropar postures quan sigui necessari. Hem coincidit en la diagnosi i també en les solucions. Ara hem de continuar treballant de manera bilateral”. En aquest sentit, Marín ha fet referència a les visites a L’Hospitalet en els darrers mesos dels consellers Bargalló, Calvet, Vergés i El Homrani, i ha posat en valor els avenços aconseguits en els àmbits de l’educació, les infraestructures, la salut i els afers socials a la ciutat.

Finalment, a la reunió també s’han abordat altres aspectes competència d’ambdues administracions com són els drets socials, la cultura, l’esport, la dinamització econòmica i la projecció exterior.

Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400