Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

28/09/2018
Equipaments

Comencen les obres del nou camp de futbol al parc de la Torrassa

Els treballs d’adequació del terreny i del nou equipament esportiu tenen un pressupost total de 4 milions d’euros 
Veure imatge de  Comencen les obres del nou camp de futbol al parc de la Torrassa (nova finestra)
L’Hospitalet comptarà l’any que ve amb un nou equipament esportiu, el camp de futbol municipal que es construirà durant els propers mesos al parc de la Torrassa. Per tal de donar a conèixer el projecte, diumenge es va fer un acte festiu, durant el qual es va presentar el nou equipament a la ciutadania.

L’execució del projecte, que té un pressupost de 4 milions d’euros, dels quals 2,6 milions els aporta la Diputació de Barcelona i 1,4 milions, l’Ajuntament de L’Hospitalet, s’inicia amb les obres de l’estructura de contenció i d’anivellament del sòl, i continuarà amb els treballs d’adequació del terreny de joc i la construcció de les instal•lacions de l’equipament esportiu.

El camp de futbol ocuparà una superfície de 6.700 m2 i servirà per dotar de nous usos esportius el parc de la Torrassa, on també és prevista la creació d’un skatepark. Alhora, els treballs permetran adequar i millorar l’accessibilitat d’aquesta gran zona verda de 32.500 m2.

El nou equipament esportiu, on jugaran els equips del Collblanc-la Torrassa, tindrà un terreny de joc amb gespa artificial i un edifici on s’ubicaran els locals i serveis de la instal•lació. A més, s’hi habilitaran tres camps de dimensions més reduïdes per a la pràctica del futbol, de forma transversal al camp gran.

El terreny de joc tindrà una superfície de 4.712 m2  (95,2 m x 49,5 m); els espais públics (bancs, accessos i passos), 1.507 m2, i l’edifici que ubicarà els vestidors, les oficines, el magatzem, el local social, el bar i els lavabos públics, 470 m2.

L’actuació també inclou la xarxa de sanejament, enllumenat i reg, la pavimentació dels laterals del camp de futbol, la instal•lació d’una tanca perimetral i l’adopció de mesures de seguretat en l’espai pròxim a les vies del tren.

Els treballs tenen un termini d’execució previst de nou mesos per a l’adequació del terreny i de set mesos per a l’equipament esportiu. El pla preveu que, abans que acabin els treballs de l’estructura de contenció i anivellament del sòl, començaran les obres del camp de futbol i l’edifici de l’equipament esportiu, amb una durada d’execució prevista del conjunt del projecte de 14 mesos.

El parc de la Torrassa, situat a la banda sud del barri que delimita amb les vies del tren, està ubicat en uns terrenys amb un fort desnivell, de 18 metres entre la part superior i la inferior. Els treballs previstos permetran deixar el sòl objecte de l’actuació anivellat i pla per a la ubicació del camp de futbol i per a la construcció de l’edifici de planta baixa en l’estructura de contenció, que quedarà integrat a l’entorn del parc.

El projecte fa especial incidència en l’accessibilitat del recinte, atesa l’estructura amb forts desnivells del parc de la Torrassa, de tal manera que totes les instal•lacions de l’equipament esportiu estaran al mateix nivell i seran accessibles.

El camp de futbol és una antiga reivindicació del barri de la Torrassa, que se sumarà als altres equipaments municipals, educatius, culturals, socials i sanitaris ubicats als voltants de la part superior del parc: Regidoria del Districte II, Centre Cultural Collblanc-la Torrassa, Escola Santiago Ramón y Cajal, centre d’atenció primària, casal de gent gran i Hotel d’Entitats del barri.

Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400