Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

12/06/2018
Salut

Cloenda del programa Camina i fes salut

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals acaba d’incorporar aquest programa com a experiència innovadora
Veure imatge de  Cloenda del programa Camina i fes salut (nova finestra)
L’Auditori Barradas ha acollit aquest matí l’acte de cloenda de la temporada de Camina, fes salut i descobreix els edificis de L’Hospitalet el programa que, organitzat pel Servei de Salut de l’Ajuntament i l’Institut Català de la Salut (ICS), combina caminades per la ciutat, d’entre 4 i 6 km, amb una visita d’uns 20 minuts a l’interior d’un edifici singular de la ciutat. En aquestes caminades, que s’han fet des de l’octubre amb periodicitat mensual, també s’ofereix un petit esmorzar saludable a tots els participants. Les aproximadament 130 persones que han assistit a les caminades d’aquesta temporada han rebut un diploma en un acte que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín; del director del Servei d’Atenció Primària Delta Llobregat de l’Institut Català de la Salut (ICS), Lluís Esteve, i del tinent d’alcaldia de Benestar i Drets Socials, Cristian Alcázar, i el tinent d'alcaldia de Benestar Social, Jesús Husillos.

L’objectiu és fomentar hàbits de vida saludables i en especial, les passejades. La particularitat més important d’aquestes caminades és que s’adrecen principalment a persones que pateixen malalties cròniques (obesitat, hipertensió, diabetis, malalties mentals o patologies cardíaques i pulmonars, etc.) amb una baixa activitat física. El personal mèdic i d’infermeria dels centres d’atenció primària deriven a aquestes persones a les caminades. El personal sanitari els facilita el qüestionari internacional d’activitat física (IPAQ) abans i després del programa, per avaluar les millores.

Per la franja horària en la qual es desenvolupa el programa, de 9.30 a 11.30 hores, la major part de les persones usuàries és gent gran i adults amb incapacitat laboral permanent, a causa de la seva malaltia.

A les caminades, sense caràcter competitiu i amb un ritme que s’adapta al grup, hi assisteixen sempre una metgessa i un llicenciat en ciències de l’activitat física i l’esport, del Servei de Salut de l’Ajuntament, i tres infermeres de l’Institut Català de la Salut. En acabar, el personal sanitari dona consells de salut als assistents. Entre altres edificis, les persones participants han pogut visitar el Centre Cultural Tecla Sala, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, la Facultat d’Odontologia i l’edifici Planeta.

Aquesta ha estat la tercera temporada del programa, que s’ha consolidat amb un grup de més de 120 participants. Aquestes persones, mitjançant enquestes anònimes, han manifestat que el programa els hi proporciona millores en la seva salut, la seva condició física i en aspectes socials.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals, impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer, acaba d’incorporar Camina, fes salut i coneix els edificis de L’Hospitalet. Aquest fet suposa el reconeixement del programa com a una experiència innovadora de govern i gestió municipal.

Últimes notícies

Veure imatge de  La majoria de ciutadans es mostren satisfets de viure a L’H i creuen que la ciutat i el barri han millorat en els darrers dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet incrementa un 16% de mitjana la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín: “El problema de l’habitatge només se solucionarà amb el consens de totes les institucions” (nova finestra)
Veure imatge de  Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400