Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/06/2018
Activitats d'estiu

Summer Experience: l’estiu a L'Hospitalet

Com a novetat, destaca LH Urban Experience, el festival jove que portarà al Districte Cultural una àmplia mostra d’art i danses urbanes
 
Veure imatge de  Summer Experience: l’estiu a L'Hospitalet (nova finestra)
Els mesos de juny i juliol són temps de Summer Experience, el programa d’activitats culturals i d’oci que ompliran els carrers i les places de tots els districtes i que arriba a la ciutat per segon any. Més de 100 propostes de proximitat de música, teatre, dansa, esport, circ; una oferta variada i de qualitat per a totes les edats. La programació es va presentar ahir en un acte que es va fer a can Colom i que va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Cultura, David Quirós. Durant la presentació, va actuar la companyia de dansa Yur dance, formada per dues dones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa la programació, al Districte I —el Centre, Sant Josep i Sanfeliu—, un dels espais que acollirà bona part de les activitats són els jardins de Can Sumarro, amb una jornada de jazz manouche, protagonitzada pels músics i alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, i un recital de poesia en commemoració del 20è aniversari de la mort de Maria Mercè Marçal. La nit dels poetes clourà la temporada del Racó poètic del Viejo Piano i els més petits descobriran la màgia dels llibres amb la companyia MagiaDiver, que presenta un espectacle on es barregen màgia i lectura, llibres i fantasia. L’espai dels jardins també es veurà envaït pels drons del taller organitzat per Pessics de Ciència.

Al Districte II —Collblanc-la Torrassa—, el parc de la Marquesa amaga el Jardí secret, a l’interior del qual hi haurà taller de pintura d’skates i serigrafia, contacontes, actuacions musicals, mostra de caracterització i efectes especials... També s’instal•larà el Tecódromo, un espai per a la música i els foodtrucks. Torre Barrina participa amb tallers de videojocs, projeccions de curtmetratges amb smartphone, una viquimarató i presentació de projectes smart city amb mirada social. Els jardins de la Sénia acolliran Sonoestiu, concerts de petit format, amb la rumba de Los Shupitos i Radiostar, amb música dels anys 80 i 90. A la plaça Espanyola es faran tallers de ping-pong, zumba i serigrafia; un torneig de voleibol, i cinema a la fresca.

Al Districte III —Santa Eulàlia i Granvia Sud— els dijous es passen a Can Trinxet, amb una proposta de dansa, circ, teatre, humor i música acompanyada de bona gastronomia: cabaret, dansa urbana, breakdance, el DJ Oli Comediscos i la rumba, el boogaloo i el funk de DJ Txarnego.

Als Districtes IV i V —Pubilla Cases, Can Serra i la Florida— proposen cinema a la fresca; els concerts de Bestiar Universal, amb The Missing Watermelon i The Reapers, i teatre, tot acompanyat amb una ruta gastronòmica.

Finalment, al Districte VI —Bellvitge i Gornal— les activitats tindran lloc al parc de Bellvitge, amb la segona edició del Bellvitge Music Festival (BMF), taller de batucada, circ, hip-hop i la vesprada de rock amb les actuacions de Brote, Bestia Parda i La Última Movida.

El Summer Experience inclou també les activitats ja consolidades del Summer Jove, com ara els festivals Per Amor a L’Hart i Petit Format. A aquestes propostes s’hi afegeix aquest any L’H Urban Experience, Festival Jove, que arrencarà dissabte amb una nova edició de Válvulas & Ritmos, d’art i música; Street Dance Festival, competició de danses urbanes, i el Campionat Skate & Scooter. Entre altres, fins a final de juliol, hi haurà hip-hop, Eat Street, Cabaret, actuacions de dansa i un mercat de segona mà.

Al Summer Jove no hi faltaran altres cites habituals com ara Can Chill Out, Cinema a la fresca, Taitxí als parcs i tallers d’informàtica, cuina i escacs, entre altres.

La segona edició del Summer Experience s’ha organitzat entre les diferents àrees municipals i amb la col•laboració d’entitats com les comissions de festes, Contorno Urbano, Bipol•art, Bestiar Universal, Slham Poetry, Depósito Legal, Necronomicons, entre d’altres.

Últimes notícies

Veure imatge de  Oferta cultural i esportiva a la ciutat a l’agost (nova finestra)
Veure imatge de  Obres de millora a la rambla de la Marina amb la travessia Industrial (nova finestra)
Veure imatge de  Obres que comencen a l’agost a L’Hospitalet  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400