Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

17/02/2016

L’Hospitalet homenatja l’il·lustrador Antonio Bernal amb una placa a l’edifici on va viure

Veure imatge de  L’Hospitalet homenatja l’il·lustrador Antonio Bernal amb una placa a l’edifici on va viure (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet dedica una placa al dibuixant Antonio Bernal. La placa s’ha col·locat al número 88 del carrer del Doctor Martí Julià de la Torrassa, on l’il·lustrador va viure i treballar durant molts anys.

L’alcaldessa, Núria Marín; els regidors d’Educació i Cultura, Jaume Graells, i del Districte II, Cristian Alcázar; Daniel Bernal, fill de l’artista, i Joaquim Nogueró, professor de la Universitat de Barcelona, van assistir ahir vespre al descobriment de la placa.

D’altra banda, la família ha donat tres de les il·lustracions que Antonio Bernal va fer per a Jabato, Capitán Trueno i Joyas literarias juveniles, que passaran a formar part del fons d’art del Museu de L’Hospitalet.

Antonio Bernal, nascut a L’Hospitalet el 13 de febrer de 1924, va ser un dels dibuixants més destacats i prolífics de l’editorial Bruguera i un dels seus millors portadistes. Bernal va ser especialment conegut per les il•lustracions que va dedicar a les històries del Capitán Trueno o Jabato, entre d’altres.

L’any passat, el Museu de L’Hospitalet va dedicar una exposició antològica a l’artista titulada “El fabricant de somnis” amb una selecció de les il•lustracions més representatives d’Antonio Bernal. En el marc de la mostra es van desenvolupar un seguit de conferències en les quals es va posar de manifest que Bernal va ser una referència del còmic del segle XX. L’exposició va ser comissariada per Joaquim Nogueró.Últimes notícies

Veure imatge de 	Àngels Ribé exposa al Centre d’Art Tecla Sala “Sota l’Ossa Major” (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín intervé en la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals de Durban    (nova finestra)
Veure imatge de  Uns 2.500 infants i joves participaran dissabte en una nova edició del Cross Escolar Solidari de L’H  (nova finestra)
Veure imatge de  Arriba Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400