Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

16/02/2016
Art

“Arranz-Bravo. El dibuix en acció”, una exposició retrospectiva sobre la disciplina amb què es va iniciar l’artista

Dibuixos inèdits de tots els períodes procedents de col•leccions particulars i del fons artístic de la Fundació   S’inaugura el 18 de febrer, a les 19.30 h
Veure imatge de  “Arranz-Bravo. El dibuix en acció”, una exposició retrospectiva sobre la disciplina amb què es va iniciar l’artista (nova finestra)
L’exposició “Arranz-Bravo. El dibuix en acció” és una mostra retrospectiva que permet revisar els usos, les tècniques i les modalitats emprats per Eduard Arranz-Bravo en la disciplina del dibuix, des de l’inici de la seva trajectòria artística fins a l’actualitat. Són dibuixos inèdits de tots els períodes de l’artista procedents de col•leccions particulars i del fons artístic de la Fundació.

La selecció aplega peces escollides del fons de la Fundació Arranz-Bravo; dibuixos de la col•lecció del Museu de L’Hospitalet; carpetes inèdites d’obra sobre paper de la col•lecció Monteiro Soares del Brasil, i obra sobre paper contemporània realitzada per Arranz-Bravo.

El dibuix va ser el protagonista del debut artístic d’Arranz-Bravo, com demostra la portada del primer catàleg sobre l’artista, escrit per Baltasar Porcel el 1966, i també el premi de dibuix Ynglada-Guillot que Arranz Bravo guanyà el 1968 i que es conserva al fons del MNAC. Després arriba el temps fecund d’experimentació de final dels seixanta: és el moment de la fàbrica Tipel, de la Sala Gaspar, del tàndem amb Bartolozzi, dels happenings, d’Eivissa i les desfilades de la confusió a Granollers.

A l’exposició, són prova d’aquest moment dos projectes: els esbossos de la tauromàquia (projecte amb Rafael Bartolozzi que té com a origen un tour que van fer amb el torero Antonio Ordóñez a moltes de les places espanyoles i que s’exposà a l’Spanish Institute, de Nova York) i el projecte Zahara-22, amb Xavier Guardans, que realitzaren en un viatge a Zahara de la Sierra.

Complementen aquest període les carpetes de 1968 localitzades a la col•lecció Monteiro Soares del Brasil —130 obres sobre paper entre dibuixos, aquarel•les i gravats—, les quals demostren que la subversió plàstica que Arranz-Bravo estava portant al carrer naixia del treball diari i la introspecció de taller. En aquests dibuixos percebem la seva obsessió per la figura humana i el seu ànim de portar en un estadi inexplorat les primeres experimentacions biomòrfiques de Pablo Picasso o les fabulacions oníriques i punxants de Joan Miró.

Tanca l’exposició la seva obra contemporània, formada pels esbossos de les escultures monumentals realitzades a L’Hospitalet (El pont de la llibertat, Museu d’Història de L’H) i una sèrie de grafit sobre paper —Roots— de gran format que l’artista ha realitzat per a l’ocasió.

L’exposició “El dibuix en acció” reivindica la figura d’Eduard Arranz-Bravo com un dels dibuixants vius més importants del país, com han observat diferents crítics que han escrit sobre la seva obra, com José Corredor Mateos, Baltasar Porcel o Ricard Planas.

La mostra compta amb l’edició d’un catàleg, amb textos de la crítica d’art Núria Poch; Albert Mercadé, director artístic de la FAB, i una entrevista a Eduard Arranz-Bravo.

L’exposició s’inaugurarà el 18 de febrer, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 7 de juny.

Últimes notícies

Veure imatge de  L'Hospitalet s'il·lumina per Nadal (nova finestra)
Veure imatge de  Encesa de l’enllumenat de Nadal a L’Hospitalet    (nova finestra)
Veure imatge de  “Les dones construeixen” forma 15 dones de L’Hospitalet en el sector de la construcció (nova finestra)
Veure imatge de 	L’Hospitalet recorda Ernest Lluch (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400