Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/02/2016
ARTS VISUALS

L’exposició antològica de Gervasio Sánchez tanca amb prop de 6.500 visites

853 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius han participat a les activitats del Servei Educatiu
Veure imatge de  L’exposició antològica de Gervasio Sánchez tanca amb prop de 6.500 visites (nova finestra)
Prop de 6.500 persones han visitat l’exposició antològica del fotoperiodista Gervasio Sánchez que es va tancar el passat 7 de febrer al Centre d’Art Tecla Sala. L’exposició ha estat un èxit tant per part del públic que ha visitat la mostra com de participació a les activitats paral•leles que s’hi van organitzar. La mostra recollia els més de 25 anys de trajectòria professional que Gervasio Sánchez ha desenvolupat per tot el món com a testimoni de primera mà dels conflictes bèl•lics.

El fotoperiodista ha participat activament en algunes de les activitats que s’hi han organitzat, amb xerrades adreçades a estudiants per explicar que hi ha al darrere de les fotografies que es podien veure a la mostra i per fer palesos els patiments que produeixen les guerres en la població civil. A més, Gervasio Sánchez va parlar de la seva professió com a eina de denúncia en una conferència celebrada el 12 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans.

A les activitats del Servei Educatiu hi van participar 853 alumnes, 495 d’ESO i batxillerat i 358 de cicles formatius.

Finalment, 45 persones van participar en el taller adreçat a estudiants de fotografia, periodistes, professionals i persones interessades, impartit per Gervasio Sánchez sota el títol “Els rostres de la guerra”.

La mostra la formaven 140 fotografies en color i blanc i negre, ordenades cronològicament en cinc blocs temàtics. Unes fotos que, segons va dir Gervasio Sánchez el dia de la inauguració, “només mostren una mil•lèsima part del que succeeix al món”. Amb caràcter itinerant, l’exposició vol sacsejar les consciències perquè tothom sigui conscient dels efectes dels conflictes bèl•lics.

L’exposició, comissariada per la fotògrafa Sandra Balsells, mostrava la feina que Gervasio Sánchez va iniciar l’any 1984 a l’Amèrica Central, reconeguda amb el Premi Nacional de Fotografia 2009.

Últimes notícies

Veure imatge de 	Àngels Ribé exposa al Centre d’Art Tecla Sala “Sota l’Ossa Major” (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín intervé en la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals de Durban    (nova finestra)
Veure imatge de  Uns 2.500 infants i joves participaran dissabte en una nova edició del Cross Escolar Solidari de L’H  (nova finestra)
Veure imatge de  Arriba Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400