Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/11/2018
Art i Cultura

El Districte Cultural participa en una nova edició del Festival Loop  

Veure imatge de  El Districte Cultural participa en una nova edició del Festival Loop   (nova finestra)
Amb activitats al Centre d’Art Tecla Sala, a la Fundació Arranz-Bravo i al TPK


El Districte Cultural participa en una nova edició del Festival Loop de videoart a través de les activitats convocades pel Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo i el TPK. Es presenten propostes de diferents artistes, algunes relacionades amb les exposicions instal•lades als equipaments.

Al Centre d’Art Tecla Sala s’inaugura demà, 8 de novembre, a les 19.30 hores,  l’exposició “Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?”. Comissariada per Andrés Mengs, la mostra presenta 21 obres multidisciplinàries que l’artista ha fet entre 1991 i 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició. Ampudia utilitza el llenguatge habitual de la publicitat i dels mitjans de comunicació per fer associacions inesperades que arriben a l’absurd i no abandona l’esperit crític, irònic i reflexiu que el caracteritza. La mostra permet comprovar com els interessos de l’artista s’han mantingut intactes al llarg de 25 anys de treball durant els quals ha reflexionat sobre el paper de l’artista al món, els seus interessos i, sobretot, el lloc que la història li ha assignat.

També al Centre d’Art Tecla Sala es presentarà “Alfabet inacabat per a L’Hospitalet”, un projecte comissariat per Matteo Guidi i Mireia Sallarés a partir del treball dels alumnes d’un taller de vídeo a Torre Barrina. Els participants del taller van lletrejar el nom de la ciutat triant una lletra per vincular-la a un concepte per parlar de les pròpies necessitats, inquietuds, joies o angoixes. Per a cada participant en el taller s’ha fet un vídeo i s’han articulat en una sola instal•lació per presentar la ciutat on vivim com un alfabet disponible per a tothom. La presentació de la videoinstal•lació tindrà lloc dissabte, 10 de novembre, a les 12 hores, i es podrà veure fins al 25 de novembre.

En el marc de l’exposició “Jugar com una fruita no és jugar”, d’Alejandro Palacín i Mònica Planes, a la Fundació Arranz-Bravo, els artistes presenten el vídeo “Fer el préssec (en un bowl)”. Es tracta de l’enregistrament d’una acció improvisada durant la visita al primer statepark d’Espanya, a Arenys de Munt, actualment mig enterrat enmig de la muntanya. L’acció consisteix en dos cossos que es mouen sense skate dins d’un bol com si fossin un parell de préssecs. El vídeo complementa l’exposició, elaborada com una reflexió sobre els límits i les diferències entre utilitzar i jugar a partir de la relació entre espais d’oci i objectes d’ús quotidià. Alejandro Palacín i Mònica Planes faran una visita guiada a l’exposició  dijous, 8 de novembre, a les 18.30 hores.

TPK participa en el Festival Loop amb l’obra de Brigitte Aschwanden (Suïssa), Patricija Gilyte (Lituània), Rodolfo Green (Mèxic) i Arvydas Zalpys (Lituània), quatre artistes amb trajectòries personals que conflueixen en el llenguatge audiovisual com a eina de creació. A l’exposició “A la recerca dels mannakis”.

Brigitte Aschwanden presenta un vídeo amb el soroll i el silenci com a protagonistes, que adquireixen una total autonomia discursiva que estructura la imatge a partir del sol. Patricia Gilyte proposa una metàfora visual sobre el viatge i el paper que ocupa la persona com a observador i com ésser observat, on el riu propicia l'espai i l'escenografia adequada. Rodolfo Green fa servir la seva experiència vital com a immigrant i la seva relació amb la cultura d'acollida per parlar d'estereotips culturals a partir dels quals construeix relacions personals.  Arvydas Zapys utilitza la seva experiència pictòrica per presentar un relat sobre paisatge i temps utilitzant l’anàlisi del llenguatge i la deconstrucció com a eines conceptuals. L’exposició s’inaugura dilluns, 12 de novembre, a les 19 hores, i es podrà visitar fins al 22 de novembre.
Últimes notícies

Veure imatge de  Reunió de la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Obertes les inscripcions per als projectes L’H>Play i Escola de bàrmans (nova finestra)
Veure imatge de  Més de 200 alumnes d’instituts de L'H assisteixen a l’acte central del programa #LHMobileTech,  (nova finestra)
Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400