Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/06/2018
Jovent

Nou Carnet Jove Municipal

La presentació del nou Carnet Jove Municipal s’ha fet avui al Torre Barrina
Veure imatge de  Nou Carnet Jove Municipal (nova finestra)
A partir de la tardor, el jovent de L’Hospitalet tindrà al seu abast el nou Carnet Jove Municipal, una iniciativa de l’Agència Catalana de Joventut amb la col•laboració de l’Ajuntament. L’objectiu és oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat; potenciar-ne l’ús, especialment en aquells establiments locals que permetin un arrelament al municipi, i crear un vincle amb el comerç de proximitat. Es tracta d’una experiència pilot que ara inicia la fase de captació d’establiments participants.

Està previst que a partir de l’octubre es comencin a expedir els nous carnets, que inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments. La iniciativa compta amb el suprot de les regidories d’Esports i Joventut i de Comerç i Drets dels Consumidors.

La creació del Carnet Jove Municipal respon a la demanda dels milers de joves que van participar al llarg del 2017 en un procés participatiu, coincidint amb el 30è aniversari del Carnet, que es complementa amb altres accions com la millora de l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei. A més de L’Hospitalet, participen en aquesta iniciativa sis municipis més: Agramunt, Amposta, La Seu d’Urgell, Manlleu, Cambrils i Palamós.

La presentació del nou Carnet Jove Municipal s’ha fet avui al Torre Barrina, a L’Hospitalet, i ha comptat amb l’assistència de la directora general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Vilalta; el tinent d’alcaldia de Benestar i Drets Socials de L’Hospitalet, Cristian Alcázar, i alcaldes i altres representants dels municipis participants. 

Els àmbits prioritaris d’actuació per afegir nous avantatges d’àmbit local seran els relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (ajuts públics, serveis per a l’emancipació o alimentació). Els nous avantatges s’adaptaran als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats. Un altre dels aspectes destacats del nou Carnet Jove Municipal és que els ajuntaments participants incorporaran tots els descomptes possibles dels seus serveis municipals en l’oferta del carnet.
Per després de l’estiu, també està previst que els consistoris iniciïn el pla de difusió del nou Carnet Jove Municipal entre els joves de les seves poblacions. Segons les dades de final de 2017, a L'Hospitalet hi ha 17.564 joves amb Carnet Jove.
Últimes notícies

Veure imatge de  La remodelació del Poliesportiu Fum d’Estampa s’iniciarà al setembre (nova finestra)
Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
Veure imatge de  Obert el termini d’inscripció per a les Cases d’oficis de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Actuacions contra l’incivisme i l’ús indegut de l’espai públic a la zona de l’avinguda de Severo Ochoa (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400