Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  L’H crearà una oficina d’estalvi energètic (nova finestra)
02/12/2016
Pobresa energètica

L’H crearà una oficina d’estalvi energètic

L’alcaldessa, Núria Marín, ho ha anunciat avui durant la Jornada de coordinació sobre l’adopció d’accions metropolitanes envers la pobresa energètica, celebrada a Santa Coloma
L’Hospitalet crearà una oficina d’estalvi energètic, de manera que ajudi la ciutadania a informar-se i arranjar el seu habitatge amb mesures que estalviïn en els seus consums de subministraments. L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet aquest anunci en el decurs de la Jornada de coordinació sobre l’adopció d’accions metropolitanes envers la pobresa energètica, que s’ha celebrat avui a Santa Coloma, convocada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Fins ara els municipis hem assumit el pagament de les factures d’aquelles famílies que estaven amenaçades amb talls de subministrament. Ara és el moment de fer un pas més. Hem d’ajudar-les a estalviar en consums i, per tant, en diners que podran ser destinats a altres finalitats”, ha declarat l’alcaldessa.

Marín ha explicat que “portem temps treballant en aquesta iniciativa que tirarem endavant amb els ajuts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que neix com a experiència pilot que podrà aplicar-se a altres municipis”.

“«A L’Hospitalet: energia, la justa» és una iniciativa que ens ajudarà a complir amb els compromisos que va prendre aquest Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic, amb la reducció d’emissions de CO2 i l’acompliment del Pacte d’alcaldes”, ha subratllat l’alcaldessa.

L’oficina d’estalvi energètic comptaria amb uns assessors sobre estalvi energètic que farien visites als domicilis particulars, amb especial incidència a les famílies amb major vulnerabilitat i gent gran, per explicar i implementar mesures que permetin estalviar en els consums de subministraments —mesures que de vegades seran tan simples com instal•lar cintes adhesives aïllants als rivets de les finestres per evitar que fugi el calor intern de la llar, la instal•lació de bombetes de leds...

Aquesta oficina estaria subvencionada amb els diners que es reben de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a través del Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400