Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/05/2018
Cohesió social

Joves units pel criquet

El projecte inclou sessions en les quals s’aborden el vocabulari i les expressions del criquet, els valors esportius, prejudicis i estereotips culturals, la comunicació no verbal en la pràctica de l’esport i les formes d’afrontar el conflicte
Veure imatge de  Joves units pel criquet (nova finestra)
Un centenar d’alumnes de quatre instituts de la ciutat participaran avui a la jornada “El criquet ens uneix”, com a part d’un projecte d’aprenentatge servei (ApS) i de servei comunitari, amb l’objectiu d’afavorir la cohesió social als centres d’ensenyament. Els objectius són donar visibilitat a la diversitat de referents culturals i esportius del jovent que viu a la ciutat, afavorir la convivència, millorar les habitats comunicatives en català de l’alumnat, potenciar l’autoestima dels participants, trencar estereotips de gènere i pràctica esportiva i oferir eines per a la prevenció i gestió autònoma de conflictes.

Aquest projecte consisteix que un grup d’alumnat dinamitzador d’origen indi i pakistanès, que coneixen el joc del criquet per la seva proximitat cultural, aprèn el vocabulari i les regles d’aquest esport en català per després ensenyar-lo als seus companys i companyes. Al llarg del curs, durant les hores d’educació física, els integrants dels grups dinamitzadors ensenyen als seus companys i companyes les tècniques i les normes del criquet i organitzen partits.

A més, el projecte inclou sessions en les quals s’aborden el vocabulari i les expressions del criquet, els valors esportius, prejudicis i estereotips culturals, la comunicació no verbal en la pràctica de l’esport i les formes d’afrontar el conflicte.

Els primers cursets de criquet a la ciutat es van fer de la mà del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de L’Hospitalet arran de la demanda de fer una activitat en català adreçada a famílies d’origen indi i pakistanès de l’Escola Pere Lliscart. A partir d’aquesta petició, es va treballar en l’organització d’un taller de criquet com a complement d’un curs inicial de català. El CNL de L’Hospitalet va haver d’elaborar un document amb la normativa del joc en català, ja que no existia vocabulari oficial i, finalment, amb la col•laboració del Termcat, es va fixar la terminologia de l’esport del criquet en català.

El projecte es tanca amb la jornada “El criquet ens uneix”, que es farà al Camp Municipal de Beisbol (avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge, s/n), en dues rondes de partits, a les 10 i a les 11.45 hores de dilluns. A les 13 hores, la trobada es tancarà amb el lliurament d’obsequis i reconeixements als participants en el projecte, alumnat dels instituts Europa, Rubió i Ors, Eduard Fontserè i Eugeni d’Ors.

En aquesta iniciativa hi estan implicats diversos departaments municipals —la Regidoria d’Educació; l’Àrea de Seguretat, Convivència i Civisme; el Negociat de Salut Comunitària, i el Servei d’Esports i Joventut— i l’Associació de Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS).

Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp de Rugbi obté l’homologació de la Federació per a competicions nacionals   (nova finestra)
Veure imatge de  La Guàrdia Urbana posa en marxa una campanya de control dels animals de companyia (nova finestra)
Veure imatge de  Tast i Vins, Spiral Bar i Braseria Cal Paco, guanyadors de la 5a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!  (nova finestra)
Veure imatge de  El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400