Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

25/10/2018
Patrimoni

48H Open House, un cap de setmana per conèixer els edificis històrics i moderns de L'H

Amb el lema “Desvestim l’arquitectura” es reivindica el patrimoni racionalista
Veure imatge de  48H Open House, un cap de setmana per conèixer els edificis històrics i moderns de L'H (nova finestra)
L’Hospitalet participa per segon any a les 48H Open House Barcelona, un cap de setmana de portes obertes a diferents edificis per explicar la història i l’evolució de la ciutat a través de l’arquitectura. Enguany el festival se celebra en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, que, entre altres objectius, vol reivindicar les possibilitats que ofereix el patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat.

Amb el lema “Desvestim l’arquitectura”, les 48H Open House destaquen el patrimoni racionalista i els impulsors de l’arquitectura moderna a través del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània).

Perquè desvestir l’arquitectura és el que van fer els arquitectes europeus al començament del segle XX, desvestir-la d’ornamentació per pensar-la a escala humana i social, i així ho va ver Puig i Gairalt a L’Hospitalet.

En aquesta novena edició del festival, es vol reflexionar sobre la importància de l’experiència arquitectònica en l’aprenentatge de l’arquitectura i la necessitat de traspassar el límit de la façana per comprendre l’espai construït. Per això, s’ha vestit l’hotel Toyo Ito com si fos una xemeneia del passat fabril de la ciutat.

Els dies 27 i 28 d’octubre, “Desvestim l’arquitectura” per conèixer edificis històrics del passat de L’Hospitalet com Can Colom, Ca n’Arús, la Remunta o l’Ermita de Bellvitge; i del present, com els edificis dissenyats per arquitectes reconeguts com Richard Rogers o Toyo Ito, entre altres.

L’edifici Planeta, als antics jutjats, s’ha inclòs en la secció Open Green, on es destaquen els edificis pensats amb criteris de sostenibilitat mediambiental. 

Can Colom forma part de l’Open Social, on s’estudien un seguit d’accions d’integració i participació que analitzen l’arquitectura que ha millorat la capacitat de resposta del conjunt de la ciutat davant els desafiaments d’inclusió social.

Els edificis proposats es poden visitar de manera individual o seguint uns itineraris temàtics: L’H industrial, arquitecte Puig i Gairalt, històric, Districte Cultural i Bellvitge. Historiadors, arquitectes i voluntaris s’encarregaran de les explicacions dels espais. Per participar en els itineraris es requereix inscripció prèvia.

Més informació a la pàgina web 48H Open House (https://www.48hopenhousebarcelona.org/)
Últimes notícies

Veure imatge de  En marxa la 3a Llançadora d'ocupació de L'Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Del 25 al 28 d’abril, L’Hospitalet està de festes! (nova finestra)
Veure imatge de  El Programa de Medicina Regenerativa de Catalunya P-CMR[C] reforça el Pol Biomèdic de Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  “Ceci n’est pas una cariàtide”, una nova proposta expositiva per reinterpretar obres antigues des d’una visió contemporània   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400