Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

05/06/2018
Seguretat viària

Road show, històries reals per informar el jovent sobre la seguretat viària 

L’objectiu és causar un fort impacte als joves perquè prenguin consciència de la responsabilitat que comporta conduir un vehicle 
Veure imatge de  Road show, històries reals per informar el jovent sobre la seguretat viària  (nova finestra)
El Teatre Joventut acollirà dimecres, 6 de juny, a les 10 hores, Road show, un muntatge amb imatges reals i recreades d’accidents de trànsit amb testimonis verídics dalt de l’escenari. Es tracta d’una iniciativa sobre seguretat viària adreçada als joves, organitzada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, amb la col•laboració de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet.

Amb un to realista i colpidor, a Road show es mostren escenes d’accidents acompanyades de testimonis de policies, bombers, personal sanitari d’emergències, una víctima amb lesió medul•lar i familiars d’altres víctimes que expliquen la seva pròpia experiència davant del públic.

L’objectiu és causar un fort impacte als joves perquè prenguin consciència de la responsabilitat que comporta conduir un vehicle i de les terribles conseqüències que generen els accidents de trànsit. També es fa especial incidència en el perill de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

A l’acte hi assistiran 360 alumnes de 1r de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior dels instituts Santa Eulàlia, Bisbe Berenguer, Mercè Rodoreda i Europa; del Centre d’Estudis Jaume Balmes, i de la Fundació El Llindar.

L’activitat forma part del curs d’educació viària que imparteix cada any la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet als centres d’ensenyament de la ciutat. Aquest curs escolar 2017-2018, més de 10.000 alumnes d’una quarantena d’escoles i instituts de L’Hospitalet han rebut formació en matèria de mobilitat, amb l’objectiu principal de disminuir l’accidentalitat a la ciutat, per mitjà d’un conjunt d’activitats encaminades a conscienciar infants i joves sobre l’ús segur dels carrers.

Les més de 400 sessions formatives i tallers que s’han realitzat s’adapten a l’edat de l’alumnat, que va dels 3 als 17 anys, amb programes específics per a cada etapa educativa: infantil, primària, secundària i batxillerat i cicles formatius.

Les activitats també inclouen un concurs de dibuix i fotografia, un circuit de bicicletes al recinte de La Farga, visites guiades a les dependències de la Guàrdia Urbana i un espai de seguretat viària a les Festes de Primavera, a més de tallers complementaris de drogues, civisme i assetjament escolar per a l’alumnat de secundària i activitats teatrals per als escolars de primària.Últimes notícies

Veure imatge de  La majoria de ciutadans es mostren satisfets de viure a L’H i creuen que la ciutat i el barri han millorat en els darrers dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet incrementa un 16% de mitjana la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín: “El problema de l’habitatge només se solucionarà amb el consens de totes les institucions” (nova finestra)
Veure imatge de  Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400