Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

28/09/2018
Cultura

L’Auditori Barradas acull la presentació de la temporada de tardor de música i arts escèniques  

Veure imatge de  L’Auditori Barradas acull la presentació de la temporada de tardor de música i arts escèniques   (nova finestra)
La Chana, Héctor Alterio i la presentació de Django Orchestra destaquen en la programació del Joventut

Les activitats d’Acròbates al carrer marquen l’inici del festival dedicat a la música i la poesia


 Un any més, l’Auditori Barradas va acollir la presentació de la temporada professional de música i escena. En un acte distès i divertit es van presentar els espectacles i les actuacions que pujaran a l’escenari de l’Auditori Barradas i del Teatre Joventut fins al desembre i es va fer un avançament de la temporada del 2019.

La temporada en el Teatre Joventut comença amb música el dissabte 29 de setembre, amb l’actuació de Joan Dausà, que presentarà el seu darrer treball Ara som gegants. Destaca també la presència, el 20 d’octubre, de La Chana, la bailaora hospitalenca redescoberta gràcies a un documental. Nascuda als voltants del Teatre Joventut, ha viscut èpoques d'esplendor interrompudes per llargs períodes de silenci artístic. La Chana ha tornat als escenaris amb actuacions molt puntuals, ballant asseguda en una cadira.

Fuenteovejuna, un clàssic de la literatura, arriba de la mà d’un grup de dones del poblat de barraques sevillà El Vacie. Amb el suport de l’equip de TNT reinterpreten l’obra de López de Vega el dissabte 27 d’octubre. Teatre social en un text que extrapola la realitat que pateixen els habitants d’un poblat al marge de la societat que decideixen rebel•lar-se contra les injustícies.

Emma Vilarasau encapçala el repartiment d’Un tret al cap, una aproximació al thriller que els amants del gènere no es poden perdre, el 10 de novembre. El 16 de novembre torna al Teatre Joventut Alberto San Juan amb la companyia Teatro del Barrio.

També Titzina Teatre repeteix al Joventut amb La zanja, el 18 de novembre, una obra que parla dels efectes de l’explotació d’una mina d’or sobre els habitants d’un poble. Titzina Teatre es caracteritza per un treball exhaustiu de creació que sorgeix de la documentació i la investigació sobre els temes que després porta als escenaris.

El Teatre Joventut acull també un dels concerts del Festival Django amb la presentació de The Django Orchestra, una formació inèdita encapçalada per Albert Bello. Un projecte ambiciós que situa L’Hospitalet en el punt de mira de les propostes de jazz manouche.

Finalment, el 15 i 16 de desembre serà el moment de la dansa amb el ballet El trencanous, a càrrec del Centre de Dansa de Catalunya.

La música és la protagonista de la temporada a l’Auditori Barradas, que comença el dia 30 amb Tenors, òpera humorística de la Companyia Illuminati. Hi ha propostes familiars com l’espectacle de La Tresca i la Verdesca, el 6 d’octubre, un espectacle musical d’animació amb cançons i danses de proposta participativa. El Barradas acull concerts del cicle Blues & Boogie i del Festival Django. A tocar de Nadal, Pau Riba presenta un espectacle molt adient amb les dates on intercala narracions amb nadales i planteja una història paral•lela entre la vida de Jisàs i l’essència de La guerra de les galàxies, amb una mirada irònica sobre la societat actual.

Festival Acròbates

Del 27 d'octubre al 30 de novembre se celebra la tretzena edició del Festival Acròbates, amb un ampli ventall d’espectacles a diferents seus. A més del Teatre Joventut i l’Auditori Barradas, l’Acròbates té seu a les biblioteques, el Museu, els centres culturals, la Salamandra, l’Oncle Jack, El Viejo Piano i el Casino del Centre.

El tret de sortida és el 27 de setembre amb una jornada d’activitats al voltant de la música i la poesia. Acròbates, poesia al carrer tindrà lloc a la rambla de Just Oliveras, davant l’Auditori Barradas. Amb activitats per als petits: espectacles de titelles i taller de punts de llibre, organitzats per Biblioteques de L’Hospitalet i per als grans: vermut poètic amb autors locals, Sl’ham Poetry, inauguració de l’exposició “Poesia filosòfica... visual”, al vestíbul del Barradas. I per acabar, l’espectacle Dejad que los colgados se acerquen a mí, de Mansilla y los Espías. Un espectacle amb textos de Fernando Mansilla i música de Luis Navarro i Daniel Abad que indaga sobre les connexions entre la música i la paraula.

Pel que fa a les activitats del Festival Acròbates a l'Auditori Barradas destaquen els espectacles de Mercè Sampietro i Eduard Iniesta que recorden les paraules de Maria Mercè Marçal (11 de novembre), Soleá Morente i Luis García Montero mantindran un diàleg híbrid entre música i poesia (16 de novembre) i Gemma Humet i Estel Solé oferiran un viatge poeticomusical que sacseja les emocions (30 de novembre).

Al Teatre Joventut destaca l’actuació d’El Niño de Elche que, amb Antología del cante flamenco heterodoxo, ens presenta la seva particular barreja de música, poesia i performance amb tocs de música rock i electrònica (9 de novembre).

L’actor Héctor Alterio recrea a Como hace 3.000 años, una selecció de poemes amb els quals s’identifica (23 de novembre). Finalment, Rafa Pons ha escollit L’Hospitalet per presentar el seu nou disc, del que només sabem que suposarà un gir nou en la seva carrera artística (25 de novembre).

La temporada professional de música i escena d’octubre de 2017 a octubre d’enguany s’ha tancat amb 16.939 espectadors. L’Hospitalet també va acollir 13 espectacles de la Quinzena de la dansa, que es va celebrar alhora a altres municipis de l’àrea metropolitana, i van aplegar 4.265 espectadors.


Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400