Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

31/10/2018
Tots Sants

El Cementiri Municipal amplia horaris i serveis amb motiu de la celebració de Tots Sants

El recinte funerari és objecte de tot un seguit de millores de blocs de nínxols, pavimentació i accessibilitat de les vies i renovació del mobiliari urbà i l’enllumenat
Veure imatge de  El Cementiri Municipal amplia horaris i serveis amb motiu de la celebració de Tots Sants (nova finestra)
Amb motiu de la celebració de Tots Sants, el Cementiri Municipal de L’Hospitalet amplia horaris i serveis fins diumenge, 4 de novembre. Durant aquests dies, el recinte funerari està obert ininterrompudament de 9 a 18 hores, per tal d’oferir un millor servei a la ciutadania.

Com cada any, s’ofereix un servei gratuït d’escales per accedir als nínxols situats a més alçada i, atesa la major afluència de visitants, s’han instal•lat a l’interior del Cementiri dos lavabos portàtils adaptats, que se sumen als que hi ha a les oficines. A més, agents cívics reforcen aquests dies el servei d’atenció que presta la brigada municipal.

La Guàrdia Urbana ha dissenyat un dispositiu especial per regular el trànsit de vehicles. Es recomana especialment accedir al Cementiri en transport públic i no utilitzar el vehicle privat. Es recorda que a prop del recinte funerari hi ha les estacions de metro Can Serra i Florida (L1) i parades de les línies urbanes d’autobusos LH1, LH2, L14, L16 i L85.

També hi ha una reserva de 25 places d’estacionament a l’entrada pel carrer de Menéndez Pidal destinades a persones amb mobilitat reduïda, per tal de facilitar-ne l’accés a les instal•lacions.

Els visitants poden consultar, a través del web municipal, el plànol del Cementiri amb la localització exacta d’una sepultura. Només cal introduir el nom i els cognoms de la persona difunta a l’enllaç http://www.l-h.cat/serveisfuneraris/303408_1.aspx?id=1.

Millora de les instal•lacions

El recinte funerari està a punt d’acabar la reforma de les seves instal•lacions, amb l’adequació de façanes i cobertes de diversos blocs de nínxols, la substitució de fonts en mal estat i l’enderroc de l’antiga caseta dels jardiners. Els darrers mesos, a més, el Cementiri ha estat objecte de diverses obres de millora.

Les reparacions que es van iniciar a l’estiu han afectat el bloc 5 de la via de Sant Pasqual, el bloc 12 de la via de Sant Ramon i el bloc 48 de la via de Sant Daniel, amb un total de 752 nínxols. S’hi han adequat façanes, testeres i cobertes que presentaven deficiències, amb la realització de treballs de repicat, arrebossat, pintat, impermeabilització i substitució de baixants.

S’han renovat també les fonts d’aigua potable del Cementiri que es trobaven en mal estat, s’ha enderrocat l’antiga caseta dels jardiners, fora d’ús, i s’ha rehabilitat aquest espai.

Aquest any, al recinte funerari s’han fet també actuacions de millora de l’accessibilitat a les vies i nínxols, amb l’eliminació de voreres i la renovació de l’asfalt; s’han reparat i substituït baranes; s’han rehabilitat i pintat façanes de blocs de nínxols; s’han canviat bancs i s’han adequat parterres. L’any passat, s’hi van realitzar tasques de pintura de jardineres, escales i fonts, i de renovació de bancs.

Durant els propers mesos s’hi farà una altra actuació important, amb la renovació de tot l’enllumenat de les instal•lacions, la qual cosa contribuirà a incrementar la sensació de seguretat al recinte. A més, s’hi continuaran realitzant millores del mobiliari urbà.

El Cementiri Municipal de L’Hospitalet, ubicat al barri de les Planes, té una superfície de 27.835 metres quadrats i compta amb un total de 23.363 nínxols, 80 columbaris, 32 tombes i 11 panteons. L’any 2017 va realitzar 906 serveis d’enterraments i incineracions.
Últimes notícies

Veure imatge de  Es decreten tres dies de dol per les tres persones mortes a l’incendi de la Riera Blanca   (nova finestra)
Veure imatge de  Compte enrere per l’inici de les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  Campanya informativa de bones pràctiques comercials a Santa Eulàlia (nova finestra)
Veure imatge de  Centenars de persones es van "enrodar" ahir (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400