Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

25/07/2018
Ple Municipal

El Ple aprova provisionalment la Modificació del PGM per a la regulació d’habitatges turístics  

Veure imatge de  El Ple aprova provisionalment la Modificació del PGM per a la regulació d’habitatges turístics   (nova finestra)
Nou pas per a la construcció de la residència universitària de Bellvitge, que disposarà d’unes 200 places i s’ubicarà al costat de l’Hospital de Bellvitge

S’aprova una moció pel consens polític i social al voltant dels grans temes de país i s’insta la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya a obrir una nova etapa de diàleg


El Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat provisionalment la Modificació del Pla general metropolità (MPGM) per a la regulació de les condicions d’emplaçament de les activitats d’habitatges d’ús turístic a L’Hospitalet, que incorpora algunes de les esmenes presentades al planejament inicial. El més destacat del planejament aprovat en el Ple del passat mes de març recollia que els habitatges d’ús turístic només es podran situar en edificis d’ús exclusiu o bé en convivència amb altres usos declarats compatibles en la normativa de la nova MPGM o que es prohibeix la seva implantació en carrers d’amplada inferior a 8 metres. Tampoc no podran establir-se en les plantes baixes dels edificis.

En temes urbanístics, el Ple també ha donat un nou pas administratiu per a la construcció d’una residència d’estudiants al barri de Bellvitge i ha aprovat el text refós de la Modificació puntual del Pla general metropolità (MPGM) per a la creació de la futura residència universitària de Bellvitge, així com el protocol de col•laboració entre l’Ajuntament i la Universitat de Barcelona per a una residència al Campus de la Salut de Bellvitge.  El juny de l’any passat, el Ple ja va aprovar aquest dictamen que ara incorpora un informe sobre la necessitat del trasllat d’unes pistes de petanca a la zona. El nou equipament disposarà d’unes 200 places i s’ubicarà a la Feixa Llarga, al costat de l’Hospital de Bellvitge. L’any 2014, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Universitat de Barcelona ja van signar un conveni de col•laboració per impulsar la construcció, gestió i explotació d’aquesta residència universitària pública al carrer de la Residència, 8-12, davant de l’Hospital de Bellvitge. Això comportava canviar la qualificació de sòl que passa d’equipament esportiu a docent, tramitació aprovada inicialment al Ple de l’any passat.

Respecte a altres dictàmens urbanístics, també ha tirat endavant la Modificació puntual de Pla general metropolità a les parcel•les situades al carrer de José Agustín Goytisolo, números 9-11 i número 13, i al carrer de Montserrat Roig, números 10-14, al sector Pedrosa amb l’objectiu d’ampliar l’actual hotel Fira Congress en uns terrenys contigus i de la seva propietat.

Mocions

A l’apartat de mocions, a proposta d’ICV-EUiA-Pirates s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups un text de  protecció dels defensors dels drets humans a Colòmbia que recull el suport de l’Ajuntament a la tasca dels activistes i líders comunitaris i demanar la seva protecció efectiva perquè puguin continuar treballant per la defensa dels drets humans.

A iniciativa del PSC s’ha aprovat una moció pel consens polític i social al voltant dels grans temes de país i s’insta la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya a obrir una nova etapa de diàleg per assolir pactes i acords que donin sortida a les necessitats polítiques, econòmiques i socials de la població de Catalunya.

A instàncies de C’s s’ha aprovat instar el Govern municipal a facilitar l’empadronament a les persones que viuen a la via pública.

També ha tirat endavant una moció d’ICV-EUiA-Pirates per a la millora de l’accessibilitat al carrer del Bruc i una altra moció que demana a la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya la retirada de la prova pilot per la reducció horària als centres de salut de l’atenció primària de Catalunya.

El PP ha presentat un text que també ha estat aprovat i que demana un envelliment digne de la gent gran que viu sola de manera no desitjada.

A proposta d’ERC s’han aprovat dues mocions amb el suport de la resta de grups polítics: una en defensa del patrimoni històric, arquitectònic i natural de L’Hospitalet i una altra que recull l’elaboració d’un cens d’instal•lacions amb amiant a la ciutat i un pla d’acció progressiu per retirar l’amiant que es detecti en edificis i terrenys públics municipals.

Finalment, s’han aprovat també dues mocions més presentades per CiU: una per millorar l’espai amb bancs i tendal de la plaça del Mercat de Collblanc per tal que aquest sigui un espai més amable i, una altra, per modificar l’ordenança municipal sobre sorolls i vibracions en referència a la construcció de pisos i neteja viària.

Últimes notícies

Veure imatge de  Reunió de la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Obertes les inscripcions per als projectes L’H>Play i Escola de bàrmans (nova finestra)
Veure imatge de  Més de 200 alumnes d’instituts de L'H assisteixen a l’acte central del programa #LHMobileTech,  (nova finestra)
Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400