Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

26/10/2018
Igualtat d'oportunitats

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament reforcen la seva aliança per superar la pobresa infantil

CaixaProinfància és el programa que atén famílies de menors d’entre 0 i 18 anys en situació de vulnerabilitat social. Des de la seva posada en marxa l’any 2007, ha acompanyat a 6.679 menors i 4.728 famílies d’Hospitalet de Llobregat.
Veure imatge de  L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament reforcen la seva aliança per superar la pobresa infantil (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, han presentat avui la renovació de l’aliança per seguir treballant per a la superació de la pobresa infantil a través del programa CaixaProinfància. L’acció social que desenvolupen conjuntament l’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat des del 2007, ha permès, fins avui, acompanyar a 6.679 menors i 4.728 famílies en situació vulnerable. En el curs 2017/18 han estat atesos 1.732 menors i 1.299 famílies.

Al llarg de tots aquests anys, l’Obra Social “la Caixa” ha destinat al desenvolupament del programa al municipi un pressupost de 12,5 milions d’euros. Pel present curs 2018/19 la dotació destinada és de 1.318.134 euros.

Promoció socioeducativa

CaixaProinfància treballa perquè els menors en situació de vulnerabilitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta d’infants. L’objectiu del programa és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills i promoure accions enfocades al desenvolupament personal, social i educatiu, tant dels més petits com de les seves famílies, a través de diferents iniciatives:

- Reforç educatiu: atenció logopèdica, psicomotora, grups d’estudi assistit, reforç individual, equipament escolar i aula oberta.

- Educació no formal i temps lliure: campaments i activitats d’estiu i centres oberts.

- Suport educatiu familiar: tallers educatius familiars i centre maternoinfantil.

- Atenció i teràpia psicosocial: personalitzada o amb famílies i tallers terapèutics grupals.

- Promoció de la salut: alimentació i higiene infantil, ulleres i audiòfons.

CaixaProinfància també treballa per contribuir en la intervenció amb les famílies facilitant l’accés a béns bàsics (alimentació, productes d’higiene, equipament escolar, ulleres i audiòfons).

Acció social en xarxa

CaixaProinfància es desenvolupa a les principals ciutats de l’Estat espanyol i compta amb la col•laboració de 426 entitats socials que treballen en xarxa i s’encarreguen d’atendre de manera directa a les famílies, prioritzar les ajudes i fer el seguiment de cada cas. A L’Hospitalet gestionen el programa el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament i l’Associació Benestar i Desenvolupament – ABD, AEMA, Associació La Llumeneta, Cáritas Barcelona, Esplai Can Serra, Esplai La Florida, Esplai Pubilla Casas, Centre Infantil i Juvenil Sanfeliu – Sant Ildefons, Fundació Catalana de l’Esplai - CE Bellvitge, Drecera, Esplai Xixell, Fundació Josep Carol, Fundació La Vinya, Fundació Pere Closa, Global Centre d’Esplais, Pare Enric Ossó, Fundació Sant Jaume, Fundació Vicki Bernadet, totes elles coordinades per l’Associació Educativa Itaca, l’Associació Esclat i Eduvic.

El programa no només potencia el treball en xarxa entre les entitats socials, sinó que també promou una acció coordinada entre altres agents del territori (ajuntaments, escoles i centres de salut, entre altres) per donar una resposta global i integral a les necessitats dels infants i de les seves famílies. Per tant, la valoració de cada cas, el pla de treball amb els objectius específics, el seguiment i l’avaluació es fan de manera conjunta entre les parts implicades. Totes aquestes organitzacions actuen amb la premissa que els nens i nenes d’avui són els adults que formaran la societat de demà, per tant , l’atenció a la infància és determinant per aconseguir el seu benestar, però també per construir una societat més justa, equitativa i cohesionada.

Últimes notícies

Veure imatge de  Es decreten tres dies de dol per les tres persones mortes a l’incendi de la Riera Blanca   (nova finestra)
Veure imatge de  Compte enrere per l’inici de les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  Campanya informativa de bones pràctiques comercials a Santa Eulàlia (nova finestra)
Veure imatge de  Centenars de persones es van "enrodar" ahir (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400