Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

23/02/2016
Esports i Joventut

CiutatLHon: una APP que proposa fer salut caminant mentre es coneix L'H

L’aplicació ha estat desenvolupada per la Universitat Pompeu Fabra (UPC), amb la col•laboració de l’empresa Alquimia i de Torre Barrina, Centre Municipal de Creació Multimèdia
Veure imatge de  CiutatLHon: una APP que proposa fer salut caminant mentre es coneix L'H (nova finestra)
El Servei Municipal d’Esports i Joventut ha presentat avui una aplicació per a telèfons mòbils, CiutatLHon, que consisteix en una audioaventura que convida a caminar tot descobrint la ciutat i fent salut. L’aplicació, desenvolupada per la Universitat Pompeu Fabra (UPC), amb la col•laboració de l’empresa de desenvolupament tecnològic Alquimia i de Torre Barrina, Centre Municipal de Creació Multimèdia de L’Hospitalet, barreja realitat i ficció amb L’Hospitalet com a escenari, i proposa diverses rutes o missions que converteixen l’usuari en l’heroi protagonista.
En cada ruta es proposa recórrer un seguit de punts emblemàtics de la ciutat, seguint les instruccions i les pistes de l’audionovel•la. En arribar a cada nou punt, l’usuari ha de desbloquejar un nou fragment d’àudio que li permetrà continuar la història. La missió finalitza quan s’acaba el recorregut i es resolen correctament totes les pistes. El jugador pot veure en pantalla la informació sobre el temps invertit, els quilòmetres caminats, el CO2 estalviat i el nivell de felicitat que l’exercici físic li ha proporcionat.
Un dels al•licients del joc són les recompenses que s’obtenen quan es completa cada ruta, que permetran a l’usuari gaudir de l’oferta esportiva i cultural de la ciutat.
CiutatLHon té per objectiu atraure una creixent comunitat de jugadors de qualsevol edat i condició física. Per això s’han previst rutes orientades a diferents col•lectius (gent gran, dones, joves, famílies...).
Aquesta iniciativa neix del projecte vinculat a esports i salut de L’Hospitalet on que proposa una major utilització dels espais lliures per a l’esport i la vida saludable. L’aplicació s’afegeix a d’altres que ja ha posat en marxa l’Ajuntament com ara la de Seguretat Ciutadana, Ben Net L’H (que permet comunicar incidències sobre la neteja a la via pública), Cultura o la del parc de Can Buxeres.
CiutatLHon està disponible a la plataforma del sistema Android i properament ho estarà per a iOS. També es pot descarregar, mitjançant un codi QR, des del web municipal www.l-h.cat/apps. Més informació al web www.missiociutatlhon.cat

Últimes notícies

Veure imatge de  “Les dones construeixen” forma 15 dones de L’Hospitalet en el sector de la construcció (nova finestra)
Veure imatge de 	L’Hospitalet recorda Ernest Lluch (nova finestra)
Veure imatge de 	Una delegació d’alcaldes i alcaldesses de Brasil visiten L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  La Setmana de la Solidaritat crida a reflexionar per eliminar la violència envers les dones   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400