Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

23/10/2018
Memòria Democràtica

L’Hospitalet commemora el Dia de la Memòria Democràtica

Avui, dimarts 23 d’octubre, amb una conferència sobre Amparo Poch i la seva lluita contra la violència i l’explotació de dones i infants a principi del segle XX Dimecres, 24 d’octubre, amb ofrena floral, música i parlaments davant de l’escultura Pont de la Llibertat
Veure imatge de  L’Hospitalet commemora el Dia de la Memòria Democràtica (nova finestra)
L’Hospitalet commemora el Dia de la Memòria Democràtica, un esdeveniment amb el qual la ciutat vol renovar els missatges d’homenatge i de reconeixement als homes i a les dones que, durant el període comprès entre la Segona República i la fi del règim franquista, es van significar amb els valors de la democràcia, la llibertat, la pau i la justícia social.

El programa del Dia de la Memòria Democràtica a L’Hospitalet —convocat pel Centre d’Estudis de L’Hospitalet, l’associació Memorial Democràtic de Treballadors i Treballadores de Seat i el Museu de la ciutat— es desenvolupa en dues jornades i inclou una conferència, una ofrena floral i actuacions musicals.

Així, avui, 23 d’octubre, a les 19 hores, Can Riera acollirà la conferència “Amparo Poch. Su lucha contra la ignorancia sexual, la violencia y la explotación de la mujer y la infancia”, a càrrec de la historiadora i escriptora Antonina Rodrigo.

I dimecres, dia 24, a les 19 hores, tindrà lloc l’acte més institucional, amb ofrena floral, música i parlaments. El Pont de la llibertat —monument dedicat a la memòria històrica, ubicat a la confluència de les rambles de Just Oliveras i de la Marina— serà l’escenari de l’actuació d’un grup d’alumnes de l’Escola de Música – Centre de les Arts (EMMCA), i dels parlaments a càrrec de Carles Vallejo, president del Memorial Democràtic de Treballadors de SEAT, i de l’alcaldessa, Núria Marín. L’acte continuarà amb una ofrena floral per part dels diferents grups polítics, associacions i entitats de la ciutat, i finalitzarà amb el so d’El canto a la libertad, del cantautor José Antonio Labordeta.

La commemoració del Dia de la Memòria Democràtica a L’Hospitalet es fa coincidir al voltant del 26 d’octubre, data en què es va inaugurar l’any 2007 l’escultura Pont de la Llibertat, de l’artista Eduard Arranz-Bravo.

Últimes notícies

Veure imatge de  La Setmana de la Solidaritat crida a reflexionar per eliminar la violència envers les dones   (nova finestra)
Veure imatge de  Compromís de la Generalitat per construir el nou Hospital General a Can Rigal   (nova finestra)
Veure imatge de  Nou parc infantil de trànsit estable a la Feixa Llarga (nova finestra)
Veure imatge de  En el Dia dels Drets dels Infants es fa una jornada organitzada pels síndics de greuges de L’Hospitalet i altres poblacions    (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400