Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

24/10/2018
Gent gran

S’inicien les obres d’una nova residència i centre de dia per a la gent gran 

El nou equipament, que es construeix a Santa Eulàlia, comptarà amb 140 places públiques
 
Veure imatge de  S’inicien les obres d’una nova residència i centre de dia per a la gent gran  (nova finestra)
Avui s’ha presentat la nova residència i centre de dia que Prytanis construeix al carrer d’Amadeu Torner, a Santa Eulàlia. Prytanis Plaça Europa disposarà de 100 places públiques concertades amb la Generalitat, i 44 més de privades. També oferirà 40 places públiques de centre de dia. El projecte de Residència, que es va licitar per concurs públic, es construeix en un solar municipal cedit per l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín, i del secretari general d’Afers Socials de la Generalitat, Francesc Iglesias.

Entre altres, el nou equipament, que està previst que comenci a funcionar al gener de 2020, disposarà de menjador, sales de rehabilitació, perruqueria, servei de podologia i atenció sanitària i psicològica. L’edifici també tindrà un aparcament soterrat amb una quarantena de places de rotació.

Aquesta serà la segona residència de Prytanis a L’Hospitalet, després de la ubicada al carrer de l’Aprestadora, també a Santa Eulàlia, inaugurada l’any 2002. L’empresa disposa d’altres centres a Sant Boi.

L’alcaldessa ha exposat que la nova residència “és un recurs més dels serveis que l’Ajuntament posa a l’abast de la gent gran com ara l’atenció domiciliària, el menjador als casals de gent gran o les activitats que aquests equipaments ofereixen per mantenir un envelliment actiu”.

La nova residència contribuirà a reduir el dèficit de places que actualment es registra a la ciutat. En aquests moments, a L’Hospitalet hi ha 1.148 places de residència assistida davant de les 1.836 que hauria de tenir d’acord amb la ràtio de 3,5 places per cada 100 persones majors de 65 anys. Això fa que la llista d’espera per tenir una plaça pública superi els quatre anys. Més del 90 % de les persones que estan en llista d’espera d’una plaça pública no poden assumir el cost d’una plaça privada. L’Hospitalet compta actualment amb 13 residències de gent gran: 3 de públiques, 6 de col•laboradores i 4 de privades.

Pel que fa a les places de centres de dia, actualment hi ha 493 places enfront de les 524 que correspondrien d’acord amb la ràtio d’una plaça per cada 100 persones majors de 65 anys. La ciutat compta amb 16 centres de dia: 3 de públics, 10 de col•laboradors i 3 de privats.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’Ajuntament farà reformes en escoles i casals de gent gran amb el superàvit municipal de 2018   (nova finestra)
Veure imatge de  L'alcaldessa visita les obres de l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch (nova finestra)
Veure imatge de  Una intervenció artística dignifica el pont de la Riera Blanca (nova finestra)
Veure imatge de  Acte de reconeixement a esportistes de L’H (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400