Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

17/02/2016
Consum

L’Associació d’Usuaris de Bancs i Caixes informarà els afectats per la compra d’accions de Bankia  

L’AICEC-ADICAE és una associació de persones consumidores especialitzada en serveis financers que compta ja amb més de 20 anys d'història. 
Veure imatge de  L’Associació d’Usuaris de Bancs i Caixes informarà els afectats per la compra d’accions de Bankia   (nova finestra)
L’Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE), amb la col•laboració de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de L’Hospitalet (OMIC), oferirà una sessió informativa el proper dimarts 23 de febrer de 2016, a les 18.30 h, a la sala d'actes del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, adreçada a les persones usuàries que van patir pèrdues econòmiques ocasionades per la compra d’accions de Bankia.

L’AICEC-ADICAE va iniciar a final de 2011 l’assessorament i la defensa dels interessos dels petits estalviadors afectats per Bankia, que va comportar pèrdues econòmiques importants als clients minoristes que van invertir els seus estalvis en la compra d’accions d’oferta pública de subscripció (OPS).

La Sala Civil del Tribunal Suprem —mitjançant les sentències número 23 i 24/2016, de 3 de febrer— ha determinat que hi ha una connexió entre la greu inexactitud detectada en el fulletó informatiu de l’OPS i l’error patit pels petits inversors que, a diferència del que podia succeir amb inversors més qualificats, no disposaven d’altres mitjans per obtenir informació sobre les dades econòmiques rellevants per prendre la decisió de comprar les accions.

El Tribunal Suprem considera, a més, que en aquest cas la causa penal oberta a l’Audiència Nacional no paralitza les accions individuals que es puguin dur a terme per la via civil, i afegeix que, en el cas dels petits inversors, resulten compatibles tant les accions de rescabalament per danys i perjudicis com també les de nul•litat del contracte per vicis en el consentiment.

A la sessió informativa del proper dimarts 23 de febrer s’informarà a bastament dels efectes de les dues sentències del Tribunal Suprem pel que fa a les vies obertes a les persones afectades per reclamar i poder així recuperar els estalvis perduts en la compra de les accions.

L’AICEC-ADICAE és una associació de persones consumidores especialitzada en serveis financers que compta ja amb més de 20 anys d'història. Aquesta associació col•labora activament des de fa anys amb l’OMIC de L’Hospitalet, realitzant tallers de consum a les escoles de la ciutat en matèria financera i d’assegurances, amb l’assessorament i el suport en la via judicial a les persones consumidores en conflictes de l’àmbit financer (participacions preferents, deute subordinat, clàusules sòl d’hipoteques, tancament d’acadèmies, etc.), i també amb la participació  en els arbitratges de la Junta Arbitral de Consum de L’Hospitalet.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’Hospitalet activa el dispositiu Operació fred per baixes temperatures   (nova finestra)
Veure imatge de  Escollits els patges que acompanyaran els Reis durant la Cavalcada 2020    (nova finestra)
Veure imatge de 	Àngels Ribé exposa al Centre d’Art Tecla Sala “Sota l’Ossa Major” (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín intervé en la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals de Durban    (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400