Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

23/10/2018
Acròbates, festival de música i poesia

L’Acròbates omplirà L’Hospitalet de poesia, música i paraula musicada  

Del 27 d’octubre al 30 de novembre a diversos escenaris de la ciutat
 
Veure imatge de  L’Acròbates omplirà L’Hospitalet de poesia, música i paraula musicada   (nova finestra)
Durant un mes el Festival Acròbates oferirà concerts, recitals, slam poetry, vermuts poètics, tallers, exposicions i tota una programació infantil pensada per gaudir en família dins l’Acròbates Kids.

Del 27 d'octubre al 30 de novembre torna l’Acròbates, el Festival de Música i Poesia de L’Hospitalet. El festival, que celebra enguany la 13a edició, s'ha consolidat com un dels festivals de música i poesia més singulars de la tardor i té com a objectiu crear un espai de comunicació literària i musical a l'àrea metropolitana, un espai anual dedicat especialment a la paraula i als seus creadors, els “acròbates”.

Acròbates vol servir d’aparador per descobrir tota una nova generació de músics, poetes, escriptors i autors, que comparteixen cartell i programació amb artistes ja consagrats. Per això ens presenta, durant més d’un mes, una completa programació al voltant de la paraula musicada amb concerts, recitals, slam poetry, vermuts poètics, tallers, exposicions i una programació infantil pensada per gaudir en família amb l’Acròbates Kids.

El tret de sortida del Festival Acròbates 2018 serà dissabte, 27 d'octubre, un dia ple d’activitats al voltant de la música i la poesia: espectacles de titelles i poesia, tallers, una mostra poètica d’autors locals i participants del festival acompanyada de vermut i el torneig SL'HAM Poetry, en el qual els participants recitaran un text dramatitzat i el públic farà de jurat. Aquesta slam estarà presentada per Dani Orviz i comptarà amb la participació de poetes com Al Bareto, Iñaki C. Nazabal, Isa García, Pablowski, Marta Belmonte, Salva Soler o David Tashumante. Per completar el dia s'inaugurarà l'exposició “Poesia filosòfica… visual”, de Toni Prat, i al vespre es presentarà l'espectacle Dejad que los colgados se acerquen a mí, del grup de Spoken Word Mansilla y los Espías.

Des d'aquest dia i fins al 30 de novembre L'Hospitalet acollirà prop de 50 actuacions creant xarxa per tota la ciutat i ampliant seus en els diferents barris amb recitals a les biblioteques i als centres culturals, espectacles al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, o a sales com L’Oncle Jack, la Sala Salamandra i El Viejo Piano. La cloenda del festival serà el mateix divendres 30 de novembre amb l'espectacle Al cau de les paraules, de Gemma Humet i Estel Solé, dues de les veus més destacades del panorama cultural català que ens oferiran un viatge poèticomusical que segur sacsejarà les emocions dels assistents.

El festival farà d'aparador de noves generacions juntament amb artistes consagrats com Héctor Alterio, que presentarà Como hace 3.000 años (el divendres 23 de novembre), un passeig basat en una selecció de poemes amb els quals Alterio s’identifica plenament; o com Mercè Sampietro i Eduard Iniesta, que presentaran La paraula, exili de l'exili. Maria Mercè Marçal, el diumenge 11 de novembre. Compartiran cartell amb joves poetes com Mónica Gae i Maria Vera (el dissabte 24 de novembre) i altres recitals organitzats en col•laboració amb el Racó Poètic de L’Hospitalet, un col•lectiu que des de ja fa anys omple la ciutat de paraula viva, i que donarà veu a joves artistes com Aina Torres i Meritxell Gené (el dijous 22 de novembre) o Sandra Bautista i Helena Bonals (el dijous 29 de novembre).

Acròbates 2018 aposta també per propostes que presenten formats diferents com l'espectacle Tendrá que haber un camino, amb la jove cantant Soleá Morente i l'il•lustre poeta Luis García Montero (el divendres 16 de novembre), que ens proposen un diàleg híbrid entre música i poesia; Cita amb àngels, de Joan Isaac i Sílvia Comes, que interpreten en català cançons de Sílvio Rodríguez; l'espectacle En todas las ciudades llueve (el dissabte 10 de novembre), un espectacle que uneix la música i les lletres de Miguel Ángel Bueno amb la poesia de Mariano Martínez; o el projecte A l'ombra dels fusells. Dones que creen història (el dijous 15 de novembre), un recorregut per textos i vivències de dones que van viure la Guerra Civil i l’exili.

I, finalment, vermuts poètics amb artistes com Maria Antònia Massanet, Corina Oproae i Míriam Reyes, el dissabte 10 de novembre; o Joan Duran, que ens presentarà Animal impur (el dissabte 24 de novembre), un joc de seducció del públic a través de la celebració de l’amor, l’essencialitat i el record.

La programació musical del festival presenta propostes d'artistes de gèneres variats que fan un ús destacat i protagonista del text i la paraula en la seva música. En aquesta línia, durant el festival podrem gaudir d'artistes com Niño de Elche (el divendres 9 de novembre), Lucas Masciano (el divendres 9 de novembre), Carlos Sadness (el divendres 30 de novembre), Niños Mutantes (el dissabte 10 de novembre), el raper Rapsusklei, un dels artistes més importants de l’escena del rap espanyol i llatinoamericà (el dissabte 24 de novembre), Pez Mago, (el dissabte 3 de novembre), Txetxu Altube (el divendres 9 de novembre), Pedro Pastor y los Locos Descalzos (el divendres 9 i el dissabte 10 de novembre), Frans Cuspinera i Maria Poyatos (el diumenge 18 de novembre), Meritxell Naranjo y otra Gente Extraña (el dimecres 21 de novembre), el cantautor madrileny Luís Ramiro (el divendres 23 i el dissabte 24 de novembre), Rafa Pons amb La guerra del sexo (el diumenge 25 de novembre) i la jove i talentosa Marta Knight, guanyadora del concurs “L’H canta en femení” (el diumenge 4 de novembre).

I el festival no s'oblida dels més petits amb l’Acròbates Kids, una completa programació destinada al públic familiar a les biblioteques de la ciutat que acollirà espectacles, concerts i recitals durant tot el mes de novembre. Començarà el dissabte dia 3 amb l'espectacle Acluca els ulls. La recerca de les paraules boniques, un concert teatralitzat en què músics i actors expliquen un conte. I el seguiran durant tot el mes espectacles conduïts per artistes i companyies com Mercè Ramis (el dimecres 7 de novembre), l’Estenedor (el dijous 8 de novembre), Núria Martínez i Ignasi Blanch (el dissabte 10 de novembre), Jordi Tonietti (el dimarts 13 de novembre), Clara Ribatallada (el dimecres 14 de novembre), Teatre Aula (el dimecres 21 de novembre), Carles Cuberes (el dijous 22 de novembre) i Judit Navarro Royo (el dimarts 27 de novembre).

Podeu ampliar informació consultant el web del festival: http://festivalacrobates.com

Últimes notícies

Veure imatge de  La Setmana de la Solidaritat crida a reflexionar per eliminar la violència envers les dones   (nova finestra)
Veure imatge de  Compromís de la Generalitat per construir el nou Hospital General a Can Rigal   (nova finestra)
Veure imatge de  Nou parc infantil de trànsit estable a la Feixa Llarga (nova finestra)
Veure imatge de  En el Dia dels Drets dels Infants es fa una jornada organitzada pels síndics de greuges de L’Hospitalet i altres poblacions    (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400