Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

24/10/2018
Ple Municipal

Enllestida la nova Ordenança de protecció, control i tinença d’animals 

Veure imatge de  Enllestida la nova Ordenança de protecció, control i tinença d’animals  (nova finestra)
El nou text s’aprova inicialment a la Comissió de Matèries Delegades del  Ple municipal

Es llegeix una Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

El Ple aprova una moció per impulsar mesures destinades a l’accés a l’habitatge digne 

Altra moció declara L’Hospitalet ciutat antifeixista

Prospera un text que prohibeix els pisos rusc a la ciutat


L’Ajuntament ja té enllestida la nova Ordenança de protecció, control i tinença d’animals resultat d’un ampli procés participatiu amb el veïnat i les associacions d’animals. Així ho han explicat el tinent d’alcaldia de Benestar Social, Jesús Husillos, i la regidora de Salut, Cristina Santón, que durant la sessió del Ple municipal han donat a conèixer el text de l’ordenança de tinença d’animals, que ha estat aprovada inicialment a la Comissió de Matèries Delegades del Ple. El nou text reemplaçarà l’actual quan s’aprovi definitivament, després que s’exposi públicament d’aquí uns dies.

La regidora de Salut ha dit que l’actual ordenança ha esdevingut una eina important per a la regulació de la tinença d’animals, però que, malgrat les modificacions introduïdes al llarg de la seva vigència, cal substituir-la per una altra que reculli les noves normatives i, sobretot, els canvis de sensibilitat social sobre el respecte entre les persones i els animals i sobre l’ús de l’espai comú a les ciutats. La nova Ordenança té dos eixos principals que versen principalment del benestar i la protecció de l’animal i de la convivència responsable i civisme a l’espai públic.

Així, per exemple, en l’àmbit de la convivència, la nova Ordenança prohibeix deixar els animals a terrasses, balcons, finestres, galeries i altres espais oberts, entre les 22 hores i les 8 hores. Tampoc es podran deixar els animals en aquests espais que puguin causar molèsties al veïnat, en les hores diürnes. El text també recull que les miccions dels animals les hauran  de fer als embornals del clavegueram o als escocells descoberts dels arbres i en el supòsit de que l’animal miccioni fora dels llocs autoritzats, els propietaris estan obligats a netejar els llocs, ruixant-los immediatament amb aigua.

A l’apartat del benestar i protecció dels animals, el nou text recull  la restricció de l’ús dels animals per a activitats públiques. En aquest sentit, no es permetrà l’entrada ni la instal•lació al municipi d’espectacles públics, circs ni altres activitats semblants on s’utilitzin o s’exhibeixin els animals (encara que no es tracti d’espècies protegides), en especial animals salvatges, tot i que no participin de l’espectable. Respecte a la tipologia de collars, cadenes i morrions adients, la nova ordenança prohibeix l’ús dels morrions que impedeixen a l’animal obrir la boca en el seu interior.

En altres temes, a l’inici del Ple s’ha llegit la Declaració Institucional, “L’Hospitalet contra la violència envers les dones”, amb el suport de tots els grups polítics,  que s’ha fet amb motiu de la commemoració el proper dia 25 de novembre Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, amb l’objectiu de refermar  el compromís contra la violència de gènere.

El text fa esment també de la campanya de sensibilització i difusió sota el lema “L’H fa el pas”, que ha portat un Punt Violeta a cadascuna de les festes majors dels diferents barris de la ciutat durant l’any 2018, una campanya que ha precedit la implementació del Protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i altres esdeveniments.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat el text refós del Pla especial urbanístic de l’equipament situat a l’antiga fàbrica de Godó i Tries, incorporant les dues prescripcions que indicava la Comissió Territorial d’Urbanisme quan va aprovar definitivament el Pla especial en la sessió del passat 27 de juliol.

D’altra banda, a iniciativa dels grups municipals del PSC, ICV-EUiA-Pirates i CUP s’ha aprovat una moció per impulsar mesures destinades a l’accés a l’habitatge digne. El text recull fins a 24 propostes amb l’objectiu de pal•liar la situació de l’emergència habitacional, instant les diferents administracions competents a posar-hi remei. Entre d’altres, s'insta el Govern espanyol a retirar els recursos interposats davant el Tribunal Constitucional per recuperar els preceptes legals que obliguen els grans tenidors d'habitatge a oferir lloguer social a les famílies vulnerables abans d'executar un desnonament o execució hipotecària; o també el Govern de la Generalitat a incrementar les reserves que estableix el planejament urbanístic per a la construcció d’habitatge protegit en el sentit d’incrementar fins el 40 % de la edificabilitat total per habitatge de protecció oficial en règim general.

També ha tirat endavant, a instància del PSC i d’ICV-EUiA-Pirates, l’adhesió de l’Ajuntament al manifest que sol•licita a l’acadèmia sueca que modifiqui les seves normes i atorgui a Federico García Lorca el Premi Nobel de Literatura a títol pòstum. El text també recull que es farà un acte de reconeixement al poeta a L’Hospitalet.

Al final de les mocions conjuntes, el Ple ha aprovat també la presentada per ERC, CiU i CUP que proposa restaurar el monument a Lluís Companys i millorar el manteniment del mobiliari urbà de la plaça.

En les mocions individuals dels grups municipals, el Ple ha aprovat la proposada pel PSC per declarar L’Hospitalet ciutat antifeixista. El text condemna totes les agressions feixistes a la ciutat així com les mostres de frivolitat en relació amb aquestes agressions.

També ha prosperat la moció de Ciutadans que demana reforçar la prevenció de plagues.

A proposta d’ICV-EUiA, s’han aprovat dues mocions: una per a la creació d’espais municipals d’emprenedoria a la ciutat, i una altra per a l’erradicació del mosquit tigre a la ciutat.

Finalment, també dues de les mocions de CiU han estat aprovades: una per prohibir els pisos rusc a L’Hospitalet, i una altra perquè cada barri tingui un pipicà o àrea d’esbarjo per a gossos.
Últimes notícies

Veure imatge de  L’Hospitalet activa el dispositiu Operació fred per baixes temperatures   (nova finestra)
Veure imatge de  Escollits els patges que acompanyaran els Reis durant la Cavalcada 2020    (nova finestra)
Veure imatge de 	Àngels Ribé exposa al Centre d’Art Tecla Sala “Sota l’Ossa Major” (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín intervé en la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals de Durban    (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400