Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

03/05/2018
Millora de l'espai públic

S’amplia l’àrea d’esbarjo per a gossos del parc de Can Creixells

Els treballs serviran per dotar de més serveis l’espai actual reservat a les mascotes, que gairebé triplicarà la seva superfície
Veure imatge de  S’amplia l’àrea d’esbarjo per a gossos del parc de Can Creixells (nova finestra)
L’àrea d’esbarjo per a gossos del parc de Can Creixells, al barri del Centre, està sent objecte d’una remodelació que servirà per ampliar la seva superfície —de 246 m2 a 700 m2— i dotar-la de més serveis a disposició dels usuaris propietaris de les mascotes, que havien reclamat aquesta actuació. Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 80.278 euros i un termini d’execució previst de tres mesos.

El projecte preveu la col•locació d’una tanca metàl•lica d’1,5 metres d’alçada en tot el perímetre de l’àrea i una altra a l’interior, que dividirà l’espai en dues zones destinades a gossos grans i petits. Hi haurà dues portes d’accés al recinte, de 2,5 metres d’amplada, i una altra de 3 metres d’ample a l’enreixat interior que connectarà les dues zones d’esbarjo de les mascotes.

Els treballs també inclouen la instal•lació de sistemes de neteja —amb reg per aspersió connectat a la xarxa d’aigua freàtica del parc—, de drenatge, de recollida de filtracions i de subministrament d’aigua potable, així com la renovació dels paviments de gresa i sauló i de la columna d’enllumenat.

Es restaurarà el banc mur existent, es col•locaran cadires i bancs nous, i s’instal•laran fonts d’aigua i papereres especials per a la recollida dels excrements dels animals en els dos compartiments de l’àrea d’esbarjo per a gossos, que serà regularment desinfectada.

Per a l’alcaldessa Núria Marín, que ha visitat aquest matí les obres i ha intercanviat impressions amb usuaris de l’espai, “amb actuacions com aquesta estem millorant els espais i serveis a disposició dels propietaris de gossos” i ha posat en valor la campanya que està duent a terme l’Ajuntament per tenir “un espai públic més endreçat i net”.

El parc de Can Creixells té una superfície de 6.140 m2 i està ubicat en la confluència de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i l’avinguda d’Isabel la Catòlica, amb el mur de la línia fèrria al seu lateral nord i accessos des de les dues avingudes.

A L’Hospitalet hi ha actualment vuit àrees per a gossos en diferents espais públics de la ciutat, a més de cinc correcans —de més extensió— als parcs de les Planes, de Can Buxeres i de la Cabana, a l’àrea de la Porta Nord i a l’avinguda d’Álvarez de Castro (zona de la Remunta); també se n’està habilitant un altre a la zona del camp de futbol de Gornal. L’objectiu és comptar, com a mínim, amb un correcà a cada districte i una àrea per a gossos a cada barri, i disposar d’un total de 25 espais per a mascotes a la ciutat al final del mandat.

La instal•lació d’aquestes àrees d’esbarjo per a gossos, convenientment senyalitzades i dotades de serveis per als seus usuaris, s’emmarca dins del conjunt d’actuacions que està duent a terme l’Ajuntament encaminades a tenir un espai públic més endreçat i respectuós amb els diferents usos que hi conviuen.

Per això, s’està fent una campanya amb els agents cívics adreçada als propietaris de gossos, recordant que cal respectar i cuidar l’espai públic, recollir els excrements de les mascotes, fer que orinin en llocs adients, portar-les lligades a la via pública i evitar que facin sorolls molestos, especialment a les nits.

Posteriorment, la Guàrdia Urbana incrementarà la vigilància i la imposició de multes als infractors de l’Ordenança del civisme i la convivència i de la normativa de tinença d’animals, que en aquest àmbit recullen sancions que poden superar els 1.000 euros.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp de Rugbi obté l’homologació de la Federació per a competicions nacionals   (nova finestra)
Veure imatge de  La Guàrdia Urbana posa en marxa una campanya de control dels animals de companyia (nova finestra)
Veure imatge de  Tast i Vins, Spiral Bar i Braseria Cal Paco, guanyadors de la 5a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!  (nova finestra)
Veure imatge de  El Museu de L’Hospitalet incorpora cinc fotografies d’Esteve Lucerón   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400