Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

03/05/2018
Millora de l'espai públic

S’amplia l’àrea d’esbarjo per a gossos del parc de Can Creixells

Els treballs serviran per dotar de més serveis l’espai actual reservat a les mascotes, que gairebé triplicarà la seva superfície
Veure imatge de  S’amplia l’àrea d’esbarjo per a gossos del parc de Can Creixells (nova finestra)
L’àrea d’esbarjo per a gossos del parc de Can Creixells, al barri del Centre, està sent objecte d’una remodelació que servirà per ampliar la seva superfície —de 246 m2 a 700 m2— i dotar-la de més serveis a disposició dels usuaris propietaris de les mascotes, que havien reclamat aquesta actuació. Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 80.278 euros i un termini d’execució previst de tres mesos.

El projecte preveu la col•locació d’una tanca metàl•lica d’1,5 metres d’alçada en tot el perímetre de l’àrea i una altra a l’interior, que dividirà l’espai en dues zones destinades a gossos grans i petits. Hi haurà dues portes d’accés al recinte, de 2,5 metres d’amplada, i una altra de 3 metres d’ample a l’enreixat interior que connectarà les dues zones d’esbarjo de les mascotes.

Els treballs també inclouen la instal•lació de sistemes de neteja —amb reg per aspersió connectat a la xarxa d’aigua freàtica del parc—, de drenatge, de recollida de filtracions i de subministrament d’aigua potable, així com la renovació dels paviments de gresa i sauló i de la columna d’enllumenat.

Es restaurarà el banc mur existent, es col•locaran cadires i bancs nous, i s’instal•laran fonts d’aigua i papereres especials per a la recollida dels excrements dels animals en els dos compartiments de l’àrea d’esbarjo per a gossos, que serà regularment desinfectada.

Per a l’alcaldessa Núria Marín, que ha visitat aquest matí les obres i ha intercanviat impressions amb usuaris de l’espai, “amb actuacions com aquesta estem millorant els espais i serveis a disposició dels propietaris de gossos” i ha posat en valor la campanya que està duent a terme l’Ajuntament per tenir “un espai públic més endreçat i net”.

El parc de Can Creixells té una superfície de 6.140 m2 i està ubicat en la confluència de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i l’avinguda d’Isabel la Catòlica, amb el mur de la línia fèrria al seu lateral nord i accessos des de les dues avingudes.

A L’Hospitalet hi ha actualment vuit àrees per a gossos en diferents espais públics de la ciutat, a més de cinc correcans —de més extensió— als parcs de les Planes, de Can Buxeres i de la Cabana, a l’àrea de la Porta Nord i a l’avinguda d’Álvarez de Castro (zona de la Remunta); també se n’està habilitant un altre a la zona del camp de futbol de Gornal. L’objectiu és comptar, com a mínim, amb un correcà a cada districte i una àrea per a gossos a cada barri, i disposar d’un total de 25 espais per a mascotes a la ciutat al final del mandat.

La instal•lació d’aquestes àrees d’esbarjo per a gossos, convenientment senyalitzades i dotades de serveis per als seus usuaris, s’emmarca dins del conjunt d’actuacions que està duent a terme l’Ajuntament encaminades a tenir un espai públic més endreçat i respectuós amb els diferents usos que hi conviuen.

Per això, s’està fent una campanya amb els agents cívics adreçada als propietaris de gossos, recordant que cal respectar i cuidar l’espai públic, recollir els excrements de les mascotes, fer que orinin en llocs adients, portar-les lligades a la via pública i evitar que facin sorolls molestos, especialment a les nits.

Posteriorment, la Guàrdia Urbana incrementarà la vigilància i la imposició de multes als infractors de l’Ordenança del civisme i la convivència i de la normativa de tinença d’animals, que en aquest àmbit recullen sancions que poden superar els 1.000 euros.

Últimes notícies

Veure imatge de  Festa del medi ambient a les jugatecambientals (nova finestra)
Veure imatge de  L’OMIC informa les persones afectades pel tancament de la clínica iDental de Barcelona   (nova finestra)
Veure imatge de  El grup B de l’Escola Pau Casals guanya la Lliga dels Llibres 2017 - 2018 (nova finestra)
Veure imatge de  L’H estrena la línia de Metrobús M12 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400