Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

06/03/2017
8 de març

L’Hospitalet celebra el Dia Internacional de la Dona 

 La ciutat s’adhereix a l’Aturada Internacional de Dones del 8 de març  L’acte institucional es farà demà al Teatre Joventut  Conferències, taules rodones i una caminada popular són altres cites previstes
L’Hospitalet se suma el pròxim dimecres, 8 de març, a l’Aturada Internacional de Dones, convocada a més de 40 països com a resposta a l’actual situació de desigualtat que continuen patint les dones a tot el planeta —feminicidis, violència sexual, desigualtat salarial, explotació econòmica...— L’aturada de dones consistirà en una concentració a la plaça de l’Ajuntament entre les 12 i les 12.30 hores. El Ple de l’Ajuntament va donar suport a aquesta iniciativa en la seva sessió del mes de febrer.

Durant tota la setmana hi ha previstos diferents actes commemoratius per celebrar el Dia Internacional de la Dona a L’Hospitalet, organitzats pel Programa Municipal per a la Dona (PMD), les diferents àrees i equipaments municipals, així com diferents entitats i associacions de la ciutat.

Acte institucional al Teatre Joventut

L’acte institucional del Dia Internacional de la Dona tindrà lloc dimarts, 7 de març, a les 17 hores, al Teatre Joventut, amb la representació d’Abandónate mucho, a càrrec de la companyia Las XL, un espectacle amb temàtica de gènere, que barreja música i teatre. Es tracta d’una activitat adreçada als grups de dones de L’Hospitalet i que deconstrueix el mite de l’amor romàntic. Les protagonistes es descobreixen com a seductores compulsives, princeses Disney, copleras sofertes, ionquis de l’amor, punkys destructives, fonamentalistes espirituals...

Prèviament, actuarà la Coral de Dones, formada per una cinquantena de dones de les diferents associacions de dones de la ciutat, que interpretarà la cançó Rumbita del sano amor. En el decurs de l’acte també es llegirà un manifest commemoratiu del 30è aniversari del Centre d’Atenció i d’Informació a la Dona (CAID) i es farà una foto de grup.

El 8 de març, caminada, conferències, contes i zumba

El mateix 8 de març hi haurà la 5a Caminada Popular, que sortirà a les 10  hores de la rambla de Just Oliveras, al peu de l’escultura de L’Acollidora. La ruta —d’aproximadament sis quilòmetres per circuit urbà— recorrerà els diferents mercats municipals de la zona sud de la ciutat i arribarà fins a la masia de Can Colom, seu del Programa Municipal per a la Dona.

El Centre Cultural Sant Josep acollirà dimecres, 8 de març, a les 17 hores, la conferència “Les dones astrònomes, un pilar fonamental en l’estudi de l’univers”, a càrrec de Mercè Romero Gómez, investigadora de l’Institut de Ciències del Cosmos i professora associada de la UB. El mateix equipament acollirà l’exposició “Dones de ciència guardonades amb el Nobel”, del 8 al 23 de març. Una mostra que destaca que, dels 911 premis Nobel concedits en 115 edicions, només 49 hagin estat per a dones.

Divendres, dia 10, a les 10 hores, la Biblioteca Central Tecla Sala acollirà la conferència “Dives i lluitadores. Pioneres i dames del blues”, a càrrec de Manolo López Poy, amb Miriam Aparicio al piano, i adreçada a estudiants dels centres de secundària de la ciutat. De Bessie Smith a Beyoncé, un homenatge a les dones afroamericanes que van obrir camí a les actuals dives de la música negra. Un viatge a través de la vida de les esclaves que van lluitar per la seva llibertat, les primeres feministes negres i les pioneres en els negocis, l’esport i la cultura, enllaçades amb la vida i la música de les grans dames del blues.

D’altra banda, a la Biblioteca Can Sumarro es podran escoltar contes protagonitzats per dones dintre de la sessió “Dona que donaràs”, a càrrec de Núria Martínez. La sessió tindrà lloc dimecres, dia 8, a les 18 hores.

També s’ha programat una master class de zumba solidària al Poliesportiu Municipal Bellvitge Sergio Manzano, que es farà dissabte, 11 de març, a les 12.30 hores, en benefici de la investigació de la síndrome de Rett que du a terme l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge, Idibell. La síndrome de Rett és una malaltia congènita vinculada al cromosoma X que afecta 3.000 nenes a tot Espanya i que representa la primera causa de retard mental en la dona.

“Art en femení” i “Dones, grafitti i art urbà”

Cada any, amb motiu del Dia de la Dona, el Servei d’Esports i Joventut organitza “Art en femení”, una exposició col•lectiva d’art en què participen joves artistes de la ciutat, col•lectius d’artistes i alumnes dels instituts de la ciutat, i que arriba ja a la seva 17a edició. Enguany compta amb la col•laboració de l’Associació d’Estudiants de L’H i l’Associació Feminista Bruixes de L’H, amb el comissariat de l’Associació Cultural Film&Art. La mostra consta d’un centenar d’obres i es podrà visitar al Centre Cultural Barradas del 9 de març al 2 d’abril.
També dijous, 9 de març, tindrà lloc la taula rodona “Dones, graffiti i art urbà”, organitzada per Contorno Urbano, amb la participació de Vegan Bunnies, del col•lectiu feminista de grafiteres The Hatelovers; Btoy, artista urbana, i Ana Manaia, gestora cultural i organitzadora del festival FemRimes, FemGraff.

Aquesta taula coincideix amb la intervenció de l’artista Ebi Elem al mur de 12+1 de la Torrassa, que es comença a pintar aquesta setmana.

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400