Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

06/03/2017
Smart City

Presentació del curs de postgrau Smart Social City

És la tercera edició d’aquest curs, que s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament d’implantar el concepte smart social city
 
Veure imatge de  Presentació del curs de postgrau Smart Social City (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet, la Universitat de Barcelona (UB) i la Diputació de Barcelona posen en marxa la tercera edició del curs superior universitari de postgrau Smart Social City. Estratègies i processos d’innovació.

Aquest postgrau abordarà l’smart social city, una estratègia de gestió que té com a objectiu impulsar la innovació, la tecnologia i l’eficiència de les ciutats, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones. El curs  s’adreça a graduats, llicenciats i professionals tècnics de l’Administració pública amb especial interès en l’àmbit de la gestió de l’smart city i la innovació social, o que treballin en el desenvolupament de projectes des de la dimensió social i holística de la gestió. El curs es farà d’abril a juny.

El temari del curs és el següent:

  -La dimensió social: de la ciutat a la smart social city.
  -Elements tecnològics, infraestructures, recursos i actors necessaris.
  -Impacte en els processos de gestió d’una administració i arquitectura de
  processos.
  -Models organitzatius i gestió del canvi cultural.
  -Catàleg de nous serveis.
  -Els ciutadans i les empreses: pla de comunicació i canals de serveis.
  -Model econòmic i financer i marc jurídic de les smart cities.
  -Smart Governance: Quadre de comandament i situation room.
  -Tallers d’innovació.
  -El futur: Les smart social regions.

El curs s’emmarca en l’objectiu estratègic de L’Hospitalet d’esdevenir un referent en la definició i en la implantació del concepte smart social city, que remarca les potencialitats del concepte smart, aplicades en un entorn local amb un complex teixit socioeconòmic i multicultural.

L’acte de presentació del curs superior universitari de postgrau Smart Social City. Estratègies i processos d’innovació es farà demà, 7 de març, a partir de les 18 hores a Torre Barrina. Centre Municipal de Creació Multimèdia de L’Hospitalet (parc de la Marquesa, carretera de Collblanc, 67). L’acte comptarà amb la participació de David Quirós, regidor d’Innovació Social de l’Ajuntament de L’Hospitalet, i de Pilar López Jurado, professora de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. L’acte també inclou la master class Hibridació entre el món físic i digital, a càrrec de l’investigador Domenico Di Siena, que abordarà el paper de la tecnologia per aconseguir societats més connectades i eficients per tal de millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’H incrementa un set per cent la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  S'ha presentat el nou CAP de Santa Eulàlia que serà una realitat en dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  FAE, alta tecnologia de L'H cap a tot el món (nova finestra)
Veure imatge de  Les jugatecambientals dels parcs de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge participen al BioBlitz 2018   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400