Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

13/06/2018
Serveis a les persones

L’Ajuntament incrementa la plantilla de serveis socials d’atenció primària amb deu professionals

Per donar resposta a l’increment de necessitats de la ciutadania atesa pels serveis socials
 
Veure imatge de  L’Ajuntament incrementa la plantilla de serveis socials d’atenció primària amb deu professionals (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet ha incrementat el nombre de professionals de serveis socials d’atenció primària amb deu noves contractacions —treballadors socials i educadors socials— així com amb la cobertura de totes les substitucions per baixa o conciliació de la vida professional i personal, que s’ha fet a través de la borsa de treball. A més, s’han reconvertit dues places que han permès incorporar una treballadora social al Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID) i un educador social al Servei d’Atenció a la Dependència.

Amb aquest increment es vol donar resposta a l’augment de necessitats de la ciutadania que atén els serveis socials a causa, sobretot, de la crisi econòmica que ha afectat —i continua afectant— moltes famílies i que ha creat nous perfils de pobresa: dones soles amb fills a càrrec, famílies privades del seu habitatge, persones en atur amb dificultats d’inserció laboral que han esgotat el dret a prestacions, persones grans que viuen soles, menors de famílies amb recursos per sota del llindar de la pobresa...

A més, les noves contractacions també han de servir per alleugerir la càrrega de treball que suporten els professionals dels serveis socials municipals d’atenció primària com a conseqüència de l’aprovació de lleis —com la Llei 24/2015, de pobresa energètica— sense la dotació dels recursos corresponents.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha considerat del tot necessàries aquestes contractacions —acordades amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per mitjà del contracte-programa per a 2018— i les ha tirat endavant tot i que aquest contracte-programa encara no s’ha pogut signar.

Durant el mes de maig, la plantilla de treballadors de serveis socials es va incrementar en dos tècnics mitjans el Servei Municipal d’Acollida i, el mes de juny, s’han contractat tres tècnics auxiliars més per a aquest servei.

L’any 2017 l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) es va reforçar amb cinc noves contractacions.

Últimes notícies

Veure imatge de  La majoria de ciutadans es mostren satisfets de viure a L’H i creuen que la ciutat i el barri han millorat en els darrers dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet incrementa un 16% de mitjana la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín: “El problema de l’habitatge només se solucionarà amb el consens de totes les institucions” (nova finestra)
Veure imatge de  Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400