Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

30/05/2018
Cases de la Música

El projecte Cases de la Música creix

Gràcies al conveni entre l’ICEC, les diputacions de Barcelona i de Girona, l’Associació Cases de la Música i els ajuntaments de L’Hospitalet, Mataró, Manresa i Terrassa Representants de totes les cases i institucions han visitat avui L’H per conèixer de prop els projectes Musiquetes, Xics’n’Roll i Incubadora Musical
Veure imatge de  El projecte Cases de la Música creix (nova finestra)
Els ajuntaments de L’Hospitalet, Mataró,  Manresa i Terrassa; l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura; les diputacions de Barcelona i Girona, i l’Associació Xarxa de Cases de la Música han signat un conveni amb l’objectiu de donar continuïtat i estabilitat el projecte de les Cases de la Música, nascut l’any 2005 i que ha esdevingut un referent de dinamització cultural.

Avui L’Hospitalet ha acollit una trobada entre els representants de les diferents cases de la Música i de les institucions implicades, amb la participació de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Xavier Diaz; el diputat delegat de cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé,  i el coordinador de les Cases de la Música, Jordi Planagumà. La trobada —que s’ha iniciat a la Salamandra-Casa de la Música— ha servit per conèixer de prop diferents projectes com Musiquetes, Xics’n’Roll i Incubadora Musical.

En el decurs de la jornada, l’alcaldessa Núria Marín, ha definit les cases de la música com “un projecte amb vocació de servei públic i un bon exemple de la feina conjunta entre administracions i iniciativa privada. A més, són una eina que equilibra el territori i fomenta la igualtat d’oportunitats per a tothom”.

Coparticipades per l’administració i empreses del sector musical, les cases de la música tenen com a objectiu dinamitzar la formació musical no reglada posant les eines necessàries per ajudar a creadors i grups emergents a fer el pas cap a la seva professionalització. Aquest projecte és similar a d’altres iniciatives que estan en funcionament a ciutats europees, amb la particularitat que és l’únic que treballa amb una xarxa de ciutats.

Després de 12 anys en funcionament, el conveni recull la voluntat de totes les parts de seguir treballant conjuntament per donar suport a la pràctica musical amateur o professionalitzadora, crear oportunitats per als grups i creadors emergents i generar nous públics per a la música,.

A través d’un excel•lent treball en xarxa, les Cases de la Música tenen acords de col•laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic i amb la Fira Mediterrània de Manresa perque grups sorgits de qualsevol de les cinc cases existents actualment actuïn en aquestes fires i mercats estratègics del Departament de Cultura. A més, col•laboren activament amb el concurs Sona 9 del grup Enderrock ajudant als grups finalistes a preparar els seus directes així com amb d’altres festivals d’arreu de Catalunya.

Entre les múltiples activitats destaquen els projectes Xics´n’Roll, adreçat al públic familiar, Musiquetes adreçat als més petits,  la Incubadora Musical pensat per donar suport als grups emergents que volen endinsar-se en el món de la indústria musical o el projecte d’integració social Discconcerts. Des de l’àmbit estrictament de la formació, es potencien tallers tan teòrics com pràctics (guitarra, batucada, caixó flamenc, percussió infantil, etc.)

De cara als propers anys es vol potenciar el projecte Rock’in,  encaminat a les escoles de secundària i que permet als alumnes dels instituts descobrir i conèixer des de la pràctica els instruments musicals i les eines de producció que calen per a fer un bon directe de música moderna.

Últimes notícies

Veure imatge de  La línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pels barris de Sanfeliu, Centre i Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  La nova línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pel barri de Sanfeliu (nova finestra)
Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb una instal·lació artística  (nova finestra)
Veure imatge de  1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400