Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

31/10/2018
Salut

El nou CAP de Santa Eulàlia estarà enllestit a finals de 2020

L’equipament es construeix en un solar cedit per l’Ajuntament i el gestionarà l’Institut Català de la Salut (ICS) amb una inversió de més de 3,1 milions d’euros   Els usuaris disposaran de més del doble de metres quadrats d’espais assistencials i del doble de consultes
Veure imatge de  El nou CAP de Santa Eulàlia estarà enllestit a finals de 2020 (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, han visitat aquest dimecres les obres del nou CAP de Santa Eulàlia que s’està construint al carrer de l’Alhambra, 20. Aquest nou equipament substituirà l’antic centre, el CAP Mossèn Cinto Verdaguer, i suposarà una gran millora en les infraestructures sanitàries de la ciutat, ja que serà molt més ampli, modern i confortable.

L’alcaldessa ha dit que aquest és un projecte molt important per al barri de Santa Eulàlia i per a la ciutat: “Avui estem una mica més a prop de tenir el centre sanitari que ciutadania i Ajuntament portem temps reivindicant, que permetrà adaptar-se a les noves necessitats i al creixement de la població que ha experimentat el barri”.

El nou CAP —que es construeix en uns terrenys cedits per l’Ajuntament— l’ha planificat el Departament de Salut, es finançarà a través del Pla d’inversions del Servei Català de la Salut (CatSalut) i el gestionarà l’Institut Català de la Salut (ICS). L’equipament té un  pressupost de 3,1 milions d’euros i estarà enllestit a finals del 2020.

La construcció d’aquest nou centre s’emmarca dins del Pacte de salut i benestar de la ciutat, signat per l’Ajuntament i la Generalitat, que fins al 2021 preveu una inversió en infraestructures de 59 milions d’euros. En aquest sentit, Marín ha recordat que “després d’un temps sense inversions, la ciutat porta  un cert retard. Així, el CAP  de Santa Eulàlia és la primera actuació que s’executa d’un seguit de projectes que impliquen la construcció, la remodelació i l’equipament de diversos centres sanitaris tant en l’àmbit de l’atenció primària i comunitària com en el de l’atenció especialitzada”. L’alcaldessa ha afegit  que “L’Hospitalet necessita tenir la Generalitat en forma per tirar endavant projectes en relació amb la salut i l’educació, dues prioritats per al Govern municipal”.

Més consultes per atendre l’augment demogràfic

El nou equipament representa un guany per a la ciutadania, ja disposarà de 2.123 m2 construïts i 1.574 m2 útils, molt per sobre dels 689 m2 útils de l’actual CAP. Aquest creixement es tradueix en un increment important del nombre de consultes, que passaran de les 18 de l’actual CAP Mossèn Cinto Verdaguer a les 35 que preveu el projecte del nou CAP.

La població de l’Àrea Bàsica de Salut Santa Eulàlia (de 19.728 habitants, segons el registre central d’assegurats del 2018) actualment l’atén l’equip d’atenció primària al CAP Mossèn Cinto Verdaguer. Aquest CAP, situat en uns locals de lloguer, no disposa d’espais suficients per atendre adequadament aquesta població.

La cartera de serveis del centre inclourà activitats preventives (vacunacions, educació sanitària i consells de salut), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció i seguiment de la salut dels infants, atenció domiciliària, consulta de salut mental de suport a l’atenció primària i atenció odontològica.

Últimes notícies

Veure imatge de  Es decreten tres dies de dol per les tres persones mortes a l’incendi de la Riera Blanca   (nova finestra)
Veure imatge de  Compte enrere per l’inici de les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  Campanya informativa de bones pràctiques comercials a Santa Eulàlia (nova finestra)
Veure imatge de  Centenars de persones es van "enrodar" ahir (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400