Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

01/10/2018
Seguretat ciutadana, convivència i civisme

El servei de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet s’incrementa amb 24 nous agents   

Veure imatge de  El servei de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet s’incrementa amb 24 nous agents    (nova finestra)
Cinc agents que provenen d’altres policies locals han pres avui possessió de la seva plaça i els altres 19 han iniciat ja la formació a l’Escola de Policia de Catalunya

El servei de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet incrementarà la seva plantilla amb 24 nous agents, una vegada ha finalitzat el procés de selecció de la convocatòria de concurs-oposició oberta per l’Ajuntament el passat mes de maig per cobrir noves places de policia local.

Cinc de les places de nova creació han estat cobertes pel sistema de mobilitat interadministrativa per agents en actiu d’altres policies locals de Catalunya que han optat per incorporar-se a la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i que han pres avui possessió de la seva plaça.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha destacat durant l’acte la importància de l’increment de la plantilla d’aquest cos després d’anys difícils i els ha donat la benvinguda a L’Hospitalet.

Per la seva banda, els altres 19 aspirants guanyadors del concurs-oposició públic han iniciat ja la formació bàsica a l’Escola de Policia de Catalunya. Es preveu que s’incorporin a la plantilla de la Guàrdia Urbana el mes de juny de 2019, una vegada hagin completat el curs de preparació per formar part de la policia local.

Durant el curs de formació, els futurs agents també faran pràctiques a L’Hospitalet en diversos esdeveniments i operatius, com les campanyes de Tots Sants, Nadal i la Cavalcada de Reis, per anar coneixent la ciutat i adaptar-se a les diferents tasques que desenvolupa la policia local.

La incorporació d’aquests 24 nous agents servirà per reforçar el servei de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet. Entre altres funcions, la policia local actua en la prevenció d’actes delictius, coopera en la resolució de conflictes, exerceix tasques de policia de proximitat a prop de la ciutadania, promou el respecte, la convivència pacífica i el civisme, regula el trànsit als carrers del municipi i desenvolupa programes d’educació viària i de prevenció de violència de gènere als centres educatius.

Segons les dades presentades a la darrera Junta Local de Seguretat, de juliol de 2017 a juny de 2018 la Guàrdia Urbana va realitzar 52.215 actuacions per demanda de serveis, principalment de circulació i de civisme i qualitat de vida. L’app de Seguretat Ciutadana la van utilitzar 11.692 persones i 374 comerços estan connectats a aquesta xarxa.


Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400