Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

22/11/2018
Igualtat de gènere

L’Hospitalet rebutja la violència de gènere i es compromet a seguir treballant per erradicar-la  

Veure imatge de  L’Hospitalet rebutja la violència de gènere i es compromet a seguir treballant per erradicar-la   (nova finestra)
Diumenge, dia 25, es llegirà un manifest, a càrrec d’Elvira Altés, a la rambla de Just Oliveras

El dimecres 28 de novembre es presenta un protocol contra les agressions sexistes amb les entitats ciutadanes


Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, l’Ajuntament es compromet a mantenir els recursos, serveis i pressupostos per combatre aquesta xacra social i a reforçar les campanyes de sensibilització contra la violència sexista amb l’organització de diverses activitats. Així, aquesta tarda es representa el monòleg No solo duelen los golpes, a càrrec de Pamela Palenciano, adreçat a l’alumnat dels instituts de la ciutat, al Centre Cultural Bellvitge.

El proper diumenge, dia 25, es farà lectura del manifest “L’Hospitalet contra la violència envers les dones”, a les 11 hores, a la rambla de Just Oliveras, davant l’escultura de L’Acollidora. Precisament, al darrer Ple municipal es va llegir la declaració institucional “L’Hospitalet contra la violència envers les dones”, amb el suport de tots els grups polítics,  amb l’objectiu de refermar el compromís contra la violència de gènere. El text fa esment de la campanya de sensibilització i difusió sota el lema “L’H fa el pas”, que ha portat un Punt Violeta a cadascuna de les festes majors dels barris de la ciutat durant l’any 2018, una campanya que ha precedit la implementació del Protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i altres esdeveniments.

També, com a gran acte reivindicatiu, el dimecres 28 de novembre es presentarà el Protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i esdeveniments esportius, amb l’assistència dels col•lectius de dones de la ciutat, a l’Auditori Barradas, a les 18.30h. Aquest protocol l’ha elaborat la Taula d’Igualtat del Consell Municipal de Serveis Socials, amb la participació de les 12 entitats de dones de la ciutat i les comissions de festes dels barris.

Fruit del consens i d’un treball de participació ciutadana, aquest protocol vol ser una eina útil per prevenir les violències sexistes, fent-les visibles i prenent consciència de la seva gravetat, però també un element de denúncia, de cohesió veïnal i de resposta davant de qualsevol tipus d’assetjament sexual o de discriminació per raons de gènere i/o d’identitat i orientació sexual en ambients festius. A l’acte hi intervindran l’escriptora i activista feminista Núria Varela, autora de Feminismo para principiantes, i Sara Cuentas, periodista i investigadora social, i consultora en polítiques públiques i programes d’igualtat de gènere.

Dades CAID
El primer suport que van tenir les dones a la ciutat va ser el CAID (Centre d’Atenció i Informació a la Dona). L’Hospitalet va ser un dels primers municipis a obrir un servei específic per a la igualtat i la dignitat de les dones fa ara 32 anys. Els seus professionals afirmen que la violència contra la dona es dóna en tots els nivells socioeconòmics i culturals i independentment del seu país d'origen.

El 2017, el CAID va atendre 3.914 visites, 1005 d’elles a dones de forma individualitzada, la majoria per a consultes psicològiques i de treballadora social. Els principals motius de les noves consultes van ser les relacions de parella i ruptures (299), i es van atendre 291 casos de violència de gènere.

Entre els mesos de gener i setembre de 2018, el Programa Municipal per a la Dona (PMD) ha atès, al CAID, de forma individualitzada un total de 832 dones, de les quals 295 havien estat víctimes d’algun tipus de violència. El nombre total de visites i entrevistes realitzades en aquests nou mesos ha estat de 2.999. Pel que fa a l’atenció grupal, s’han dut a terme un total de quatre grups per a dones que han estat en situació de violència i relacions abusives, amb la participació de 50 dones.

Pel que fa a la intervenció comunitària, s’han realitzat 85 activitats
—xerrades, tallers...— en què han participat 6.741 dones i 313 homes. El PMD també ha dut a terme 27 tallers en centres educatius, amb la participació de 543 nois i noies, als quals s’han sumat els centenars d’estudiants que aquests dies participen en les sessions de teatre-fòrum. Finalment, en l’àmbit de la docència i formació específica s’han dut a terme divuit accions, amb la participació de 146 persones.Últimes notícies

Veure imatge de Malkoa, Punt i Coma i El Cau del Vermut, guanyadors de la 6a edició de la ruta “A la tardor, platillos!” (nova finestra)
Veure imatge de Actuació de Net i polit en Can Serra (nova finestra)
Veure imatge de Turisme de L’Hospitalet consolida la seva presència a FITUR (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament demana a la Generalitat la planificació i l’execució urgents de les obres de l’Escola Busquets i Punset (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400