Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

22/11/2018
Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana imposa 134 denúncies per mal ús de contenidors i papereres  

Veure imatge de  La Guàrdia Urbana imposa 134 denúncies per mal ús de contenidors i papereres   (nova finestra)
La campanya, realitzada els mesos de setembre i octubre, ha servit per controlar 208 punts negres de neteja

Les sancions per ús indegut de contenidors i papereres i abocament de brossa al terra van de 100 a 750 euros


La Guàrdia Urbana ha imposat un total de 134 denúncies per mal ús de contenidors i papereres durant la campanya de control de punts negres de neteja que ha dut a terme durant els mesos de setembre i octubre. L’objectiu és frenar les actituds incíviques relacionades amb la neteja i la recollida de residus, una de les principals preocupacions de la ciutadania.

Les denúncies s’han interposat per ús indegut i abocament de brossa fora dels contenidors de recollida de deixalles i de les papereres, que suposen una infracció prevista a l’article 92 de l’Ordenança municipal del civisme i la convivència, amb sancions de 100 a 750 euros.

Durant la campanya s’han controlat, en diferents dies i franges horàries, 208 punts de contenidors i papereres ubicats arreu de la ciutat on s’havien detectat més problemes de neteja, en una tasca intensiva de vigilància, control i denúncia de les accions infractores realitzada per agents de paisà de les unitats de Proximitat i de Suport i Informació de la Guàrdia Urbana.

De les 134 denúncies realitzades, la majoria s’han fet als barris de la zona nord: 44 al Districte II (Collblanc-la Torrassa), 32 al Districte IV (la Florida-les Planes) i 32 al Districte V (Pubilla Cases-Can Serra), i en carrers amb més activitat comercial, ja que un gran nombre de conductes infractores prové d’establiments, especialment basars i locals d’alimentació, que aboquen de forma incontrolada els residus que genera la seva activitat.

L’acció sancionadora ha tingut un efecte positiu en l’evolució de l’estat dels punts controlats en situació més anòmala, és a dir, els que necessitaven una ràpida actuació del servei de neteja per acumulació de brutícia descontrolada. A l’iniciar la campanya, aquests contenidors i papereres en pitjors condicions representaven el 5,46 per cent dels punts de control, i a la finalització, el 2,11 per cent.

La Guàrdia Urbana preveu dur a terme els mesos vinents una altra campanya de control de punts negres de neteja, tendent a la correcció de les accions infractores relacionades amb la brutícia dels carrers i els abocaments incontrolats en contenidors i papereres.

Últimes notícies

Veure imatge de  Reunió de la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Obertes les inscripcions per als projectes L’H>Play i Escola de bàrmans (nova finestra)
Veure imatge de  Més de 200 alumnes d’instituts de L'H assisteixen a l’acte central del programa #LHMobileTech,  (nova finestra)
Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400