Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

24/10/2018
Accessibilitat

Comencen les obres per instal•lar 4 ascensors a l’estació de Bellvitge-Gornal

El proper cap de setmana, un servei alternatiu d’autobusos transbordarà els viatgers entre el Prat i Barcelona Sants
Veure imatge de  Comencen les obres per instal•lar 4 ascensors a l’estació de Bellvitge-Gornal (nova finestra)
Adif començarà aquest cap de setmana les obres prèvies a la instal•lació de quatre ascensors a l'estació de Bellvitge-Gornal, a L'Hospitalet. Les noves fases d'obra permetran modificar l'esquema de vies de l'estació per a la configuració definitiva, de forma prèvia a les obres de millora de l'accessibilitat.

Aquestes actuacions s'inclouen en el projecte de millora de les instal•lacions ferroviàries entre el Prat de Llobregat i Barcelona-Sants, que representa una inversió superior als 5,5 milions d'euros, i són prèvies a la millora de l'accessibilitat i la instal•lació dels ascensors a l'estació que executarà Renfe. La modificació de vies a l'estació de L'Hospitalet farà que els trens que actualment utilitzen les dues vies generals circulin per via directa i no desviada, deixant una tercera via per a maniobres.

Per l’alcaldessa, Núria Marín, les obres de millora de la línia entre el Prat i Barcelona-Sants continuen a bon ritme i, el que és més important, “la instal•lació dels quatre ascensors compromesos amb el Ministeri de Foment són una mica més a prop”. Marín ha aprofitat per demanar comprensió als usuaris per les molèsties que aquestes obres ocasionaran, però ha dit que “els beneficis que comportaran un cop finalitzades les compensaran àmpliament”. 

Segons la planificació d’Adif, entre la nit del proper divendres 26 i el matí del dilluns 29 es traslladarà un aparell de via a la seva nova ubicació i es desplaçaran les vies 0 i 1, adaptant també la catenària i altres instal•lacions ferroviàries. Aquestes operacions tindran continuïtat entre el 9 i el 12 de novembre, amb el desplaçament de les vies 1 i 2 i d'un altre aparell de via.

Pel que fa a les alteracions del servei que causarà l'obra, s'ha establert per al cap de setmana un pla alternatiu de transport que suposarà el transbordament per carretera dels passatgers de 18 trens de la línia R2 de Rodalies (12 serveis el dissabte 27 i 6 més el diumenge 28 d'octubre), entre les estacions del Prat de Llobregat i Barcelona-Sants. La resta de la línia prestarà el servei habitual.

Últimes notícies

Veure imatge de  Es decreten tres dies de dol per les tres persones mortes a l’incendi de la Riera Blanca   (nova finestra)
Veure imatge de  Compte enrere per l’inici de les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  Campanya informativa de bones pràctiques comercials a Santa Eulàlia (nova finestra)
Veure imatge de  Centenars de persones es van "enrodar" ahir (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400