Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

18/07/2018
Benestar social

El circ arriba al jovent de la Florida

Es tracta d’una de les activitats resultants del conveni de col·laboració signat enguany entre l’Ajuntament i Cirque du Soleil
Veure imatge de  El circ arriba al jovent de la Florida (nova finestra)
Representants municipals han visitat avui els joves del projecte El Florida Circus Time, una intervenció socioeducativa de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) de la Florida-les Planes, emmarcada dins les activitats d’estiu que desenvolupa la Regidoria de Benestar Social.

El projecte el desenvolupen les educadores socials de l’ABSS del Districte IV i de la Unitat Bàsica d’Atenció a la Infància que es van formar en el taller del Cirque du Monde del passat mes de març en el qual van participar artistes del circ i de les arts escèniques, així com  educadors i integradors socials. També hi col•laboren Kanaya Circ (entitat de circ que també va participar en la formació) i tres entitats del barri: Esplai La Florida, AEMA —Centre Obert Annapurna i Estiu Jove— i Centre Obert La Llumeneta.

Un total de 30 joves de 12 a 16 anys vinculats a entitats de la Florida, atesos des  de Serveis Socials de la Florida, o la UBAI i amb interès pel circ són els participants d’El Florida Circus Time. El taller es du a terme al gimnàs de l’Escola Menéndez Pidal tots els dimecres de juliol d’11 a 13 hores.

Les tècniques de circ que es treballen amb els joves són malabars, equilibris i  acrobàcies. Partint del joc, s’aborden les tècniques amb la dinamització dels talleristes de circ i l’acompanyament educatiu i emocional tant de les monitores de les entitats com de les educadores de Serveis Socials.

La formació del Cirque du Monde ha donat l’oportunitat de descobrir el circ social com a eina educativa a L’Hospitalet, ja que permet treballar objectius educatius com l’autoestima, la cohesió grupal, l’esforç personal o la constància. També dona un espai de trobada als joves que permet facilitar la vinculació de cara a futures trobades o activitats de nois i noies del barri.

Fruit d’aquesta experiència formativa s’està creant una xarxa amb l’objectiu  d’impulsar el circ com a eina socioeducativa a la ciutat de L’Hospitalet comptant amb entitats socials, educadors i educadores de serveis socials i entitats de circ i arts escèniques de la ciutat.

Aquesta activitat és resultat dels acords assolits entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Cirque du Soleil per desenvolupar diferents activitats a la ciutat lligades, entre d’altres, a la promoció de l’art circense entre el jovent, a l’incentiu de les arts creatives a través de l’organització conjunta d’exhibicions, a la participació del Cirque du Soleil en esdeveniments culturals i al foment de la integració social de la gent jove de la ciutat a través del Cirque du Monde. El conveni es va signar a començaments d’aquest any i té una vigència de quatre anys .

La col•laboració establerta amb el Cirque du Soleil s’emmarca en l’objectiu estratègic de l’Ajuntament d’impulsar la cultura com a eina per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat i reforçar el paper de L’Hospitalet com a referent metropolità.


Últimes notícies

Veure imatge de  La línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pels barris de Sanfeliu, Centre i Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  La nova línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pel barri de Sanfeliu (nova finestra)
Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb una instal·lació artística  (nova finestra)
Veure imatge de  1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400