Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

08/03/2017
8 de març

L’H s’afegeix a l’Aturada Internacional de Dones

Veure imatge de  L’H s’afegeix a l’Aturada Internacional de Dones (nova finestra)
L’Hospitalet s’ha sumat avui a l’Aturada Internacional de Dones, convocada a més de 40 països com a resposta a l’actual situació de desigualtat que continuen patint les dones a tot el planeta —feminicidis, violència sexual, desigualtat salarial, explotació econòmica...— L’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat  que “amb aquesta  aturada de dones volem fer notar que el món s’atura quan s’aturen les dones. És només mitja hora, però l’impacte pot ser molt gran tant a les empreses com a les llars”.

L’aturada ha consistit en una concentració a la plaça de l’Ajuntament entre les 12 i les 12.30 hores, en la qual han participat els membres del consistori, els treballadors i les treballadores de l’Ajuntament, així com veïns i veïnes de la zona. El Ple de l’Ajuntament va donar suport a aquesta iniciativa en la seva sessió del mes de febrer.

Durant tota la setmana hi ha previstos diferents actes commemoratius per celebrar el Dia Internacional de la Dona a L’Hospitalet, organitzats pel Programa Municipal per a la Dona (PMD), les diferents àrees i equipaments municipals, així com diferents entitats i associacions de la ciutat.

Aquest matí s’ha celebrat la 5a Caminada Popular, que ha sortit a les 10  hores de la rambla de Just Oliveras, al peu de l’escultura de L’Acollidora. La ruta —d’aproximadament sis quilòmetres per circuit urbà— i ha recorregut els diferents mercats municipals de la zona sud de la ciutat fins a la masia de Can Colom, seu del Programa Municipal per a la Dona.

El Centre Cultural Sant Josep acollirà a les 17 hores, la conferència “Les dones astrònomes, un pilar fonamental en l’estudi de l’univers”, a càrrec de Mercè Romero Gómez, investigadora de l’Institut de Ciències del Cosmos i professora associada de la UB. Pessics de Ciència. El mateix equipament acollirà l’exposició “Dones de ciència guardonades amb el Nobel”, del 8 al 23 de març. Una mostra que destaca que, dels 911 premis Nobel concedits en 115 edicions, només 49 hagin estat per a dones.

Últimes notícies

Veure imatge de  L’H incrementa un set per cent la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  S'ha presentat el nou CAP de Santa Eulàlia que serà una realitat en dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  FAE, alta tecnologia de L'H cap a tot el món (nova finestra)
Veure imatge de  Les jugatecambientals dels parcs de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge participen al BioBlitz 2018   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400