Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

26/06/2018
Urbanisme

Reforma de la plaça interior de la carretera d’Esplugues, a Can Serra  

Es millorarà l’espai d’estada, es renovarà l’àrea de jocs infantils, s’ampliarà la zona verda i s’unificarà la imatge de la plaça.
Veure imatge de  Reforma de la plaça interior de la carretera d’Esplugues, a Can Serra   (nova finestra)
La plaça ubicada a l’interior d’illa de la carretera d’Esplugues, 24, al barri de Can Serra, serà objecte d’una reforma urbanística en els propers mesos. El projecte inclou la pavimentació de l’espai central, la creació d’una nova àrea de jocs infantils i l’ampliació de la zona verda, així com la millora del mobiliari urbà i de l’enllumenat. Les obres, que comencen aquesta setmana, tenen un pressupost d’adjudicació de 135.600 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

La plaça ocupa una superfície rectangular de 4.467 metres quadrats i se situa en la punta nord-oest de Can Serra, entre els blocs d’habitatges i la carretera d’Esplugues, amb accés des d’aquesta via. Té un espai urbà central destinat a parc i jardins, i una via perimetral que dona accés a les finques i a un aparcament de superfície de 28 places.

Un dels objectius del projecte és redefinir l’àrea central i suprimir les barreres arquitectòniques, per aconseguir una imatge més global i de conjunt de l’espai. Així, a la zona central de la plaça es canviarà l’actual superfície de sauló per paviment asfàltic, de manera contínua al carrer perimetral, i es pintarà per fer aquest espai més amable. En canvi, a les àrees verdes, d’estada i de jocs hi haurà paviments de diferents materials i colors, en funció dels seus usos.

La nova zona de jocs infantils tindrà paviment de cautxú, per diferenciar-la de la resta, i el recinte estarà delimitat per una tanca de tubs cilíndrics.

En la zona verda es manté el gran parterre actual a la banda de la carretera d’Esplugues, que passa a ser de grava i arbrat, i se’n fa un de nou a l’altra banda de l’espai central, que servirà per delimitar la plaça i separar l’àrea d’estada de la zona d’aparcament.

Es conserven els arbres actuals i se’n planten de nous. El mobiliari urbà es millora amb bancs i cadires en la zona pròxima als jocs infantils, es mantenen la font d’aigua potable i les papereres, i es renova l’enllumenat de la plaça.

Últimes notícies

Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  123 persones desocupades participen en un programa d’experiència laboral a l’Ajuntament   (nova finestra)
Veure imatge de  Es presenta la nova Xarxa per la Convivència L’H (nova finestra)
Veure imatge de  La nova exposició d’Eduard Arranz-Bravo recrea l’època daurada de Cadaqués (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400